• 11

Država nudi bespovratnu pomoć za kupovinu novih taksi vozila

Subvencija se može iskoristiti na tri načina

  • 11

Taksisti u naredne tri godine mogu da očekuju bespovratnu pomoć od države u iznosu od 8.000 evra za kupovinu novih automobila.

Taksi, taxi

Foto: Pixabay

Planirano je da Uredbu o uslovima i načinu sporoveđenja subvencionisane nabavke tehničkih vozila danas usvoji Vlada Srbije. Razlog zbog kog se država odlučila na ovu pomoć taksistima je da bi se obnovio vozni park taksi prevoza koji je deo javnog prevoza.

Taksisti bespovratnu pomoć mogu iskoristiti na tri načina.

Novac od države može biti učešće za namenske kredite za kupovinu novog auta, kao učešće za lizing, ili se može koristiti za plaćanje dela kupoprodajne cene novog vozila.

Pravo na nabavku imaju preduzetnici i privredna društva.

Ove beneficije su rezultat dogovora koji su sa nadležnima u oktobru postigli beogradski taksisti posle protesta koji su duže od deset dana blokirali prestonicu. Posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem počele su pripreme uredbe o subvencijama.

Video: Taksisti odlučili da prekinu protest

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    Tim "ljudima" koji bolesnoj starijoj zeni traze 1000din za voznju od autobuske do Onkologije ne bih pomogao sa jednim jedinim dinarom iz budzeta nisu zasluzili ni popust za registraciju koji imaju a ne nesto drugo

  • Rođak sa sela

    Umesto da se daju subvencije u poljoprivredi i spreči propadanje sela, kupuju se taksistima vozila?! Zašto tako ne daju seljacima traktore besplatno? Mogu da se menjaju i vlade i predsednici ali na selo niko ne daje ni pet para. Sela propadaju a industrija nam je skoro nikakva. Pa od ćega će ovaj narod da živi?

  • Sirogoj

    Odlično, sad će da blokiraju grad vozilima koje smo im mi, poreski obveznici, kupili.. Hvala vladi, hvala političarima

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke