• 0
 ≫ 

Besplatan kol centar: Otvorena savetovališta i Centar za vantelesnu oplodnju

 ≫ 

Danas su svečano otvorena dva savetovališta za vantelesnu oplodnju u domovima zdravlja Savski venac i Novi Beograd, kao i Centar za vantelesnu oplodnju u zgradi Beograđanke.

  • 0
SRBIJA VTO SAVETOVALISTE OTVARANJE

Foto: Nectar.rs

Savetovališta i Centar za vantelesnu oplodnju osnovalo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije zajedno sa Fondacijom “Nije svejedno” kompanije Nectar.

Direktor kompanije Nektar Mihailo Janković kaže da se ta kompanija već duže bavi pitanjem nataliteta i da se trude da doprinesu da se rodi što više beba.

- Naša želja u Nectar-u je da pružimo podršku i kroz projekte naše Fondacije damo konkretan doprinos boljem društvu. Nije nam svejedno što je tema nataliteta u Srbiji toliko dugo aktuelna. Što svaki šesti par u Srbiji ima problem da dobije dete. Zato se već nekoliko godina trudimo da na različite načine pomognemo da kreiramo uslove da se što veći broj građana ostvari u ulozi roditelja. Sa našim glavnim partnerom u projektu Ministarstvom zdravlja renovirali smo  odeljenje za vantelesnu oplodnju klinike GAK Narodni front a sada idemo korak dalje, želimo da pomognemo svim zainteresovanim građanima da dobiju sve neophodne informacije, stručnu lekarsku pomoć  i psihološku podršku sa krajnjim ciljem da pomognemo rast nataliteta u Srbiji - rekao je Mihailo Janković, Generalni direktor Nectar grupe.

- Zahvaljujem se svim partnerima u projektu - Ministarstvu zdravlja, Udruženju "Šansa za roditeljstvo" i Centru za mentalno zdravlje. Pred vama se nalazi i Vodič za vantelesnu oplodnju koji smo takođe zajednički kreirali i koji je odštampan u 10 hiljada primeraka i biće distribuiran u sve domove zdravlja u Srbiji na odeljenjima ginekologije. Naš naredni korak je da obezbedimo vozilo kojim će stručna lica moći da dođu i do najmanjih mesta u Srbiji, do svih građana kojima ova vrsta informacije ili stručnosti nije lako dostupna - zaključio je je Janković.

SRBIJA VTO SAVETOVALISTE OTVARANJE

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

- Parovima iz cele Srbije svakako će Centar za vantelesnu oplodnju značiti mnogo. Na jednom mestu će moći da dobiju sve informacije o lečenju neplodnosti – pozivanjem nacionalnog besplatnog info broja: 0800 333 030.  Od početka rada ovog broja pa do sada imali smo više od 400 poziva iz cele Srbije. U okviru Centra za vantelesnu oplodnju parovi će moći da dobiju i besplatnu psihološku pomoć, da učestvuju u različitim radionicama, da potraže savet i iskustva drugih parova u okviru različitih druženja koje ćemo organizovati. Centar jeste mesto svih nas koji se suočavamo sa problemom neplodnosti. U ovom projektu Ministartva zdravlja i kompanije Nectar mi smo partneri i verujemo da ćemo našim zalaganjem doprineti tome da uslovi lečenja u Srbiji budu što bolji, ovo je svakako veliki korak za sve nas – izjavila je Sandra Jovanovic, predsednica udruzenja Sansa za roditeljstvo

Partneri u projektu kreirali su i Vodič za vantelesnu oplodnju sa jasnim koracima koji vode kroz ceo proces vantelesne oplodnje. Vodič je odštampan u 20 hiljada primeraka i zainteresovani građani moći će da ga uzmu u pomenuta dva savetovališta ali i u drugim ključnim domovima zdravlja u Srbiji na odeljenjima ginekologije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>