• 4

Otvara se 2.000 novih radnih mesta u Zaječaru

Početkom naredne godine počinje gradnja fabrike kompanije "Aptiv Pakard", u koju je uloženo 20 miliona evra. Ovo bi mogla biti dobra poslovna šansa za sve ljude iz Zaječarskog okruga

  • 4

Vlada Srbije potpisala je memorandum o razumevanju sa britanskom kompanijom "Aptiv Pakard" koji podrazumeva otvaranje fabrike u Zaječaru.

Predviđa se ulaganje u iznosu od 20 miliona evra i zapošljavanje 2.000 novih radnika, a sa radom bi trebalo početi u prvom kvartalu 2020. godine. Fabrika će biti građena od temelja do vrha, pa tako predstavlja "grinfild investiciju", a plan je da pogon ima čak 40.000 kvadrata.

Za "Aptiv Pakard", ovo će biti treće ulaganje u Srbiji, nakon fabrika otvorenih u Leskovcu i Novom Sadu. Inače, ova kompanija bavi se proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, sedište joj je u Dablinu, a posluje u 45 zemalja i zapošljava 147.000 radnika.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    Ljudi,pa shvatite da su te nazovi firme smrt za svaku zemlju

  • Milenko

    Autoput Beograd - Vidin nije ni u planovima. Bugari sa šleperima i kamionima za prevoz polovnjaka samo tutnje preko naših sela.

  • Djeka

    Baš lepo. A kada će Braničevski okrug da dobije autoput i neku fabriku? Do sada ništa (0).

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke