• 36
 ≫ 

Otvoren "Ipsilon krak" Koridora 10: Obilaznica oko Subotice će bolje povezati Srbiju i Mađarsku

 ≫ 

Ipsilon krak je obilaznica oko Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija sa auto-putem Horgoš - Novi Sad i u završetak njene izgradnje uloženo je oko 2,8 milijardi dinara

  • 36

Ipsilon krak Koridora 10, poslednjea deonica oo graničnog prelaza Kelebija do kružne raskrsnice sa Somborskim putem, otvoren je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U obraćanju posle svečane ceremonije otvaranja, predsednik Srbije poručio da će gledati da se radi još više nego do sada i naglasio da veruje da će brza saobraćajnica Sombor, Kula, Bečej, Novi Bečej biti urađena.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ipsilon krak

U obraćanju posle svečane ceremonije otvaranja, predsednik Srbije poručio da će gledati da se radi još više nego do sada i naglasio da veruje da će brza saobraćajnica Sombor, Kula, Bečej, Novi Bečej biti urađena-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Istakao je da će ova deonica Koridora 10 ne samo olakšati saobraćaj u i oko Subotice, već da će još približiti Srbiju i Mađarsku.

- Mnogo sam srećan što sam u Subotici i što smo završili veliku stvar za Subitičane. Ljudi koji žive u ovome gradu neće morati više da trpe i gledaju kamione koji prolaze kroz grad. Neće morati da popravljaju asfalt svake dve godine, kao do sada. Biće više prostora za decu da se igraju - rekao je on na svečanom otvaranju Ipsilon kraka.

Vučić je kazao da nas ovaj put povezuje još bliže sa severnim susedom Mađarskom, velikim, kako je dodao, i iskrenim prijateljima naše zemlje.

- Povezali smo se još bliže sa severnim susedom Mađarskom, sa velikim i iskrenim prijateljima. Posle izgradnje pruge Segedin-Subotica i Beograd-Subotica-Budimpešta, ćemo biti još bolje povezani i ne mislim samo saobraćajno, već će narodi biti još bliži. Ako je to moguće, jer u novijoj istoriji nikada nismo imali bolje odnose, moćićemo kao narodi da se dodatno približimo i štitimo zajednički vrednosti centrale Evrope i baštinimo zajednički budućnost - kazao je on.

Vučić je preneo da je često u prošlosti slušao o Ipsilon kraku, ali da nije razumeo značaj koji ima.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ipsilon krak

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ranije vlasti, prema njegovim rečima, nikada nisu istinski "zalegle" da rade na ovoj saobraćajnici, a ono što su i započele - moralo je iznova da se radi.

Izrazio je zadovoljstvo što je ovaj put radila srpska kompanija, i dobro je, kaže, obavila posao, pokazujući da naši radnici mogu da obave tako nešto.

- Nastavićemo da radimo još mnogo važnih stvari koje su pred nama“, najavio je on ukazujući da je jedan od investicionih projekata buduće pokrajinske vlade brza saobraćajnica Sombor-Kula-Srbobran-Kikinda.

U međuvremenu, kako je ukazao, mora da se završi deo puta Bezdan-Bački Breg od 12 kilometara, što košta oko pet miliona evra. Vučić je kazao da je Ipsilon krak koštao 24 miliona evra, što nije mali novac, ali je velika stvar za Srbiju. Ukazao je da je sam učestvovao u otvaranju pet fabrika u Subotici, te da ima još jedna fabrika koja se gradi, što će voditi ka tome da neće biti nezaposlenosti, ali će sigurno biti borbe za radnu snagu, odnosno za radnike, što bi trebalo da doprinese povećanju plata.

Prisutne je pozvao da sutra poslušaju plan za narednih pet godina „Srbija 2025“:

- Mi ćemo gledati da radimo još više i ne stidimo se svojih rezultata. Neki mogu da nas napadaju svakoga dana, ali mi možemo svakog dana da pokažemo šta smo uradili za zemlju i građane i to ne može da se pobije šta god da se izgovara - naglasio je Vučić.

Obraćanje Ištvana Pastora

 

- Izuzetno se radujem ovom današnjem danu i siguran sam da ovo osećanje u sebi nose svi Subotičani. Danas se ostvaruje naš tridesetogodišnji san. Pre 30 godina se rodila ideja o zaobilaznici oko Subotice. Međutim više se govorilo nego što se radilo. Ubrzanje na ovoj izgradnji puta je počelo pre 4 godine na bazi dogovora između predsednika Vučića i mene. Za ovo je izdvojeno više nego jedan budžet grada Subotice - kazao je Pastor.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    27. decembar 2019 | 13:53

    Veliki uspeh naše države, napredujemo svakog dana.

  • Mimi

    27. decembar 2019 | 22:03

    Ova obilaznica je olaksavajuca okolnost za gradjane Subotice, koji ce odmoriti od buke i guzve, a svakako i prelepa vest jer je infrastruktura Srbije bogatija svakog dana.

  • Nikoletka

    27. decembar 2019 | 23:52

    Krak koji bi drugo ime mogao da nosi kao produzena ruka.Prijateljski nastrojena i otvorena Srbija ka svojim susedima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>