• 2

Pokrenuta "Tačka povratka", limit sa 5.000 podignut na 20.000 evra

Država će, kako je istakla, stimulisati zapošljavanje povratnika i stranaca, kroz poreske olakšice za poslodavce koji ih zapošljavaju

  • 2
Dinari, novac, plata, pare, novčanik

Foto: A. Nalbantjan

Premijerka Srbije Ana Brnabić je istakla da je izmenjena Uredba o carinskim povlasticama kojom je limit od 5.000 evra podignut na 20.000 evra, ako je povratnik bio u inostranstvu do deset godina, odnosno potpuno se ukida za one koji su bili van zemlje duže od 10 godina.

Brnabićeva je rekla da je pokrenuta i platforma "Tačka povratka" koja će omogućiti stalnu komunikaciju sa Srbima u dijaspori, gde će im biti dostupne sve informacije vezane za povratak i drugu saradnju sa državom i ljudima koji žive u Srbiji.

Država će, kako je istakla, stimulisati zapošljavanje povratnika i stranaca, kroz poreske olakšice za poslodavce koji ih zapošljavaju.

Urađen je i finansijski vodič za povratnike u kome je objašnjeno šta je dozvoljeno a šta nije povratnicima pri upravljanju sopstvenim sredstvima.

- Sredinom sledeće godine otvaramo kreativnu ambasadu u Londonu, prostor koji će na najbolji način predstaviti ono što u Srbiji stvaraju naši naučnici, kreativci, preduzetnici - zaključila je Ana Brnabić.

Konferencija "Talenti na okupu" prvi put je održana prošle godine, a cilj je bolje povezivanje Srbije sa dijasporom, odnosno kako bi ljudi koji uspešno rade i studiraju u inostranstvu vratili se u zemlju ili da se ostvari bolja saradnja sa njima.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>