• 3

Holanđani i Bugari "šminkaju" Prokop: Objekti na 45.000 kvadrata

Mlada kompanija "Railway City B.V." želi da uloži u beogradsku železničku stanicu, a osim stanične zgrade i parkinga, plan predviđa 30.000 kvadratnih metara komercijalnog sadržaja

  • 3

Holandsko-bugarska kompanija "Railway City B.V." je potencijalni partner Srbije u izgradnji železničke stanice Prokop, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja - prenosi list "Politika".

Kako kažu iz Republičke direkcije za imovinu, ova kompanija je jedina dostavila pismo o zainteresovanosti, a Vlada Srbije je u oktobru odobrila početak pregovora. "Politika" piše da je firma "Railway City B.V." osnovana u aprilu ove godine, da joj je pretežna delatnost razrada građevinskih projekata, i da njeni suvlasnici imaju učešće od po 50 odsto.

Da se podsetimo, urbanistički projekat za Prokop odobrio je gradski Sekretarijat za urbanizam 2015. godine, a prema tom planu - osim stanične zgrade i parkinga, predviđa se i 30.000 kvadratnih metara komercijalnog sadržaja. Država će uložiti zemljište i omogućiti gradnju na ploči (oko 45.000 kvadrata) i na svim parcelama koje su u njenom vlasništvu, a koje ispunjavaju tehničke uslove.

(Telegraf Biznis/Tanjug/Politika)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke