• 4
 ≫ 

Holanđani i Bugari "šminkaju" Prokop: Objekti na 45.000 kvadrata

 ≫ 

Mlada kompanija "Railway City B.V." želi da uloži u beogradsku železničku stanicu, a osim stanične zgrade i parkinga, plan predviđa 30.000 kvadratnih metara komercijalnog sadržaja

 • 4

Holandsko-bugarska kompanija "Railway City B.V." je potencijalni partner Srbije u izgradnji železničke stanice Prokop, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja - prenosi list "Politika".

Kako kažu iz Republičke direkcije za imovinu, ova kompanija je jedina dostavila pismo o zainteresovanosti, a Vlada Srbije je u oktobru odobrila početak pregovora. "Politika" piše da je firma "Railway City B.V." osnovana u aprilu ove godine, da joj je pretežna delatnost razrada građevinskih projekata, i da njeni suvlasnici imaju učešće od po 50 odsto.

Da se podsetimo, urbanistički projekat za Prokop odobrio je gradski Sekretarijat za urbanizam 2015. godine, a prema tom planu - osim stanične zgrade i parkinga, predviđa se i 30.000 kvadratnih metara komercijalnog sadržaja. Država će uložiti zemljište i omogućiti gradnju na ploči (oko 45.000 kvadrata) i na svim parcelama koje su u njenom vlasništvu, a koje ispunjavaju tehničke uslove.

(Telegraf Biznis/Tanjug/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Golgeter

  29. decembar 2019 | 09:47

  Osnovana u aprilu!😱

  13
  2

  Podelite komentar

 • Ja

  29. decembar 2019 | 00:25

  Nemojte samo bugari.

  13
  5

  Podelite komentar

 • Duca

  30. septembar 2021 | 23:05

  A dok "šminkanje" ne bude gotovo,preskakaćemo prokope,i užetom se penjati na gornje perone sa sve koferima i decom.Za strance me nije briga:ili će samo vozom proći kroz velelepni Prokop ili će se izgubiti u neobeleženim katakombama ponosa Bgd.

  0
  0

  Podelite komentar