• 1
 ≫ 

Ako ste mali preduzetnik i treba vam pomoć u poslovanju: Prijave za povoljne kredite do sutra

 ≫ 

Cilj je doprinos stvaranju stimulativnog ambijenta za početnike u poslovanju

  • 1

Još danas i sutra početnici u poslovanju, preduzetnici, predstavnici mikro i malih privrednih društava mogu da konkurišu za "Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja" i da pod povoljnim uslovima dobiju kredite za nabavku opreme i obrtnih sredstava.

Šabac pomaže ženama preduzetnicima

Foto: sabac.rs

Raspoloživa sredstva za realizaciju programa iznose 300 miliona dinara, istakla je Tamara Dunđerović, rukovodilac Centra za programe podrške privredi, mikro, malim i srednjim privrednim društvima Privredne komore Srbije.

Najviše zainteresovanih za različite oblasti je u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Nišu...

Program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh startap projekata-petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, partnera u projektu, garanciju za kredite, bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa (maksimalan iznos bespovratnoh sredstava 360.000 dinara).

Povoljni bankarski krediti u maksimalnom iznosu od 3.600.000 dinara dodeljivaće se za finansiranje investicija (nabavku proizvodne opreme, mašina, postrojenja, sadnica, kupovinu ili adaptaciju poslovnog ili proizvodnog prostora), kao i za obrtna sredstva, uz povoljne uslove otplate i pogodnosti u vidu niže kamatne stope koja je fiksna u maksimalnom iznosu od 5,99 odsto na godišnjem nivou.

kredit (blurovano)

Foto: sxc.hu

Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja usvojila je Vlada Srbije, a rezultat je aktivnosti definisanih Memorandumom o saradnji Vlade Srbije i Nemačke razvojne banke. Realizuje ga Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke i Privredne komore Srbije kao partnera u implementaciji.

Cilj programa podrške je da doprinese stvaranju stimulativnog ambijenta za početnike u poslovanju, unapređenju uslova poslovanja u sektoru preduzetništva, navodi se u saopštenju PKS.

Do sad je pristiglo 395 prijava, što pokazuje veliku zainteresovanost da se iskoriste ove pogodnosti.

Video: Budite u društvu najboljih: Uspešni preduzetnici svi na jednom mestu otkrivaju i dele tajne uspeha

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad

    30. decembar 2019 | 15:35

    Najbolje da se tako dobre vesti za preduzetnike objave po zavrsetku roka ta prijavljivanje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>