• 0

Poklon vaučeri spremni i za 2020. godinu: Za 5.000 birate destinaciju

Peti put zaredom Vlada Srbije je odobrila 100.000 vaučera u vrednosti od po pet hiljada dinara za ugroženija lica zemlje. Intenzivno se podstiče turizam Srbije, a u ponudi je više od 1.500 raspoloživih objekata za odmor i relaksaciju

  • 0

Danas će na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija biti objavljena lista ugostiteljskih objekata koji će i 2020. primati goste sa vaučerima u vrednosti od 5.000 dinara.

Planirano je 100.000 vaučera, kao i prethodne četiri godine od kada postoji projekat. Lista će biti ažurirana jednom sedmično, a u ponudi je više od 1.500 hotela, apartmana i smeštaja drugih kategorija. U 2019. svi ponuđeni vaučeri su preuzeti do aprila, pa je Vlada Srbije odobrila dodatnih 20.000.

Uredbom o vaučerima precizirano je da pravo na dobijanje vaučera imaju, kao i do sada, penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, korisnici prava na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Treba napomenuti, vaučeri se ne mogu koristiti na teritoriji Beograda i Novog Sada, i njima se ne mogu plaćati hrana, piće, zdravstvene usluge ili boravišna taksa, već isključivo smeštaj. Osim toga, korisnik mora iskoristiti taj odmor van svog mesta prebivališta, samo po jednom osnovu, i u trajanju od najmanje pet noći. Građani koji imaju pravo na ove vaučere, u obavezi su da najkasnije 30 dana pre realizacije aranžamana podnesu prijavu u "Pošti Srbije".

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>