• 1
 ≫ 

Palma u Egiptu dogovorio osnivanje srpsko-egipatskog privrednog konzorcijuma

 ≫ 

Siguran sam da će osnivanje ovog konzorcijuma biti velika šansa za privrede obe zemlje - rekao je guverner Hanafi

  • 1
Dragan Marković Palma Egipat

Foto: Telegraf

Prvog dana 2020. godine predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sastao se u Hurgadi, glavnom gradu egipatske regije Crveno more, sa novoizabranim guvernerom te regije Amr Hanafijem.

- Njegova ekselencija guverner Amr Hanafi i ja smo danas razgovorali o više tema, političkih i ekonomskih i sve smo se dogovovorili za 15 minuta. Ono što je najvažnije za dve države jesu odlični politički odnosi i ekonomska saradnja. Naš predlog je da se osnuje srpsko- egipatski privredni konzoricijum sa sedištem u Srbiji, a u čijem sastavu će biti privrednici iz Srbije i Egipta, sa ciljem da za ono što Egipat uvozi prioritet imaju proizvodi iz Srbije, pre svega kada su u pitanju poljoprivredni proizvodi. Takođe da vidimo koji su to proizvodi koji se iz Egipta mogu plasirati na srpsko tržište - izjavio je Marković.

Kako je rečeno , u zajedničkom obraćanju novinarima, na sastanku je dogovoreno da već ovog februara političko-privredna delegacija Egipta, na čelu sa guvernerom Hanafijem dođe u Srbiju. Takođe je naglašeno da Egipat i Srbija imaju tradicionalno odlične političke odnose još iz vremena Tita i Nasera, a danas te odnose na najvišem nivou nastavljaju i predsednici Vučić i El Sisi.

Dragan Marković Palma Egipat

Dragan Marković Palma sastao se u Hurgadi, glavnom gradu egipatske regije Crveno more, sa novoizabranim guvernerom te regije Amr Hanafijem-Foto: Telegraf

- Mi smo zahvalni Egiptu što nije podržao jednostrano proglašeno takozvano nezavisno Kosovo da uđe u Interpol i očekujemo da Egipat nastavi da u međunarodnim institucijama podržava pravdu, a samim tim i Srbiju - rekao je predsednik JS.

Guverner Amr Hanafije rekao je da je veliko zadovoljstvo što je ugostio Dragana Markovića Palmu i istakao da za sve ono što radi na poboljšanju odnosa između Srbije i Egipta, oni u njihovom jeziku imaju jedan izraz a to je “Mašala” (ovaj izraz u arapskom svetu, kao i na Balkanu, izražava divljenje i odobravanje).

- Mi smo se sve dogovorili za 15 minuta, kako je rekao gospodin Marković, a to je pre svega jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Egipta, kao i regije Crveno more sa Jagodinom i drugim gradovima u Srbiji. Siguran sam da će i osnivanje srpsko – egipatskog konzorcijuma biti velika šansa za privrede obe zemlje. Naša delegacija biće u februaru u Srbiji, a tom prilikom doći ćemo i u Jagodinu - rekao je Hanafi.

U srpskoj delegaciji bili su i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović, savetnik ministra energetike Srbije Životije Jovanović, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga Života Starčević.

Video: Palma jaše kamilu dok grmi Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>