• 0
 ≫ 

Nezapamćena prevara: Ušle fejk Najki patike, koristili lažne papire i imena kompanija

 ≫ 

Mreža je uigrana i koristi nove metode prevare

  • 0

Međunarodna organizacija za falsifikovanje poslala je u SAD falsifikovane patike u vrednosti nekoliko stotina miliona dolara, koristeći složenu mrežu izmišljenih imena kompanija, lažne papire, lažne adrese, imejlove i telefone.

Reč je o nezapamćenoj ilegalnoj trgovini za koju se procenjuje, kada je reč o obući Najkija i LV, da vredi više od 472 miliona dolara.

To je mnogo više nego što je to uobičajeno za američke vlasti, koje su poslednjih meseci razbile nekoliko velikih grupa za falsifikovanja patika. Prošle godine, razbili su prsten sa sedištem u Njujorku, za koji kažu da je u zemlju prokrijumčario 385.280 pari imitacija "džordankI", što je potencijalno koštalo Najki više od 70 miliona dolara izgubljenog prihoda.

- Ljudi često prave grešku verujući da su kupovina falsifikovanih predmeta zločin bez žrtve - izjavio je jedan zvaničnik CBP-a. - Međutim, ove stavke često finansiraju nacionalne i transnacionalne kriminalne organizacije i koštaju milijarde za poreske obveznike -

U ovom poslednjem slučaju grupa za falsifikovanje navodno je koristila malo izmenjene verzije stvarnih imena kompanija kako bi njihova dokumentacija izgledala legalno.

Video: Naručio majicu, dobio haljinu: Ovo su najveći horori onlajn kupovine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>