• 2
 ≫ 

Radikalne mere: Kompanija neće više da zapošljava kamiondžije pušače

 ≫ 

Poslodavci imaju pravo da testiraju radnike na nikotin

  • 2
Kamioni, auto put Foto: Shutterstock

Američka kompanija Ju hol internešnel obustavlja zapošljavanje nikotinskih korisnika - pušača cigareta, korisnika e-cigareta, kao i korisnika proizvoda za "vaping".

Ta kompanija za iznajmljivanje kamiona i teretnih prikolica, utvrdila je "kadrovsku politiku bez nikotina" koja će stupiti na snagu 1. februara. Zvaničnici te kompanije su rekli da neće biti otpušteni vozači angažovani pre nego što ta politika stupi na snagu.

Ju hol internešnel zapošljava 34.000 ljudi širom SAD i Kanade.

U svakoj od 21 države u kojoj ograničenje stupa na snagu, legalno je ne zaposliti ljude zavisne od nikotina, rekli su zvaničnici kompanije. Poslodavci u nekim državama takođe imaju zakonsku dozvolu da osoblje testiraju na nikotin, rekli su zvaničnici.

Kompanija očekuje da će politika zapošljavanja bez nikotina "pomoći stvaranje zdravije korporativne kulture". Nova politika biće "fokusirana na zdravlje zaposlenih, a istovremeno će smanjiti i troškove zdravstvene zaštite", saopštila je ta kompanija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scarecrow

    3. januar 2020 | 11:56

    Ovo ne spada pod neku diskriminaciju? Sam kamiom zagadjuje daleko vise od tih proizvoda... Jedino sto se moze pruhvatiti je da kabina smrdi na duvanski dim, pa moze nekom narednom vozacu da smeta. Da li ce onda da uvedu obavezno kupanje na odredjen period i da ih njuskaju da provere?

  • Marko

    11. januar 2020 | 15:29

    Svaka čast! Ovo bi trebalo uvesti i u Srbiji, ali ne samo za kamiondžije, već posebno za vozače autobusa! Veoma često se dešava da vozači u prepunom gradskom autobusu zapale cigaretu. To treba zabraniti i sankcionisati!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>