• 12

Nagrada opštinama koje brinu o građanima: Za dobru upravu 10 miliona dinara

Sredstva u Fondu za lokal povećana su i u 2020. godini i iznosiće 520 miliona dinara

  • 12

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prvi prvi put će u ovoj godini nagrađivati gradove i opštine, koji su se istakli kao najbolji primeri dobre uprave, a za to je predviđen nagradni fond u iznosu od 10 miliona dinara.

- Očekujem da ćemo ovom nagradom podstaći lokalne samouprave da budu još bolje i pruže što kvalitetnije i efikasnije usluge svojim građanima - rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i dodao da je plan da se ova nagrada ubuduće dodeljuje svake godine.

Za dve godine iz Fonda za lokal podržali smo ukupno 136 projekata sa ukupno oko 810 miliona dinara. Gradovi i opštine su ta sredstva iskoristili da rekonstruišu vrtiće, škole, ulice, mostove, modernizuju svoj rad, organizuju kulturne, sportske, turističke i druge manifestacije, kao i da rade na prevenciji od elementarnih nepogoda.

Počeli smo sa 10 miliona dinara u Fondu za lokal. Godine 2018. Fond je iznosio oko 320 miliona dinara, 2019. godine 490 miliona dinara.

- I u 2020. godini gradovi i opštine moći će da prijave projekte za bolju infrastrukturu, razvoj eUprave, organizaciju kulturnih, turističkih i drugih manifestacija, kao i za preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda - rekao je Ružić.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    Udjes na budzet i ne treba ti niti kocka niti rulet.

  • Rastko

    Institucije su bogovi na zemlji.

  • Rastko

    Napune budzete da poprave gradjanima fasade a oni ladno prekoputa sebi grade li grade pametne zgrade .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke