• 8

Leglo sive ekonomije: Zatvorene 52 pumpe širom Srbije

Kontrola Poreske uprave je i u 2019. naišla na simptomatične prekršaje u poslovanju bezinskih stanica, kao što su neizdavanje fiskalnih računa i neprijavljivanje radnika

  • 8

Inspektori Poreske uprave su u toku 2019. godine obavili kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u 194 benzinske stanice širom Srbije, i izrekli meru zabrane obavljanja delatnosti za 52 objekta. Podsetimo, presek na kraju 2018. je izgledao ovako: kontrolisano je 210, a zatvorene su 54 pumpe.

U kontroli su utvrđene nepravilnosti u 67 objekata (34,54 odsto), a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave.

Najčešće utvrđene nepravilnosti ticale su se: neevidentiranja dela prometa, odnosno neizdavanja fiskalnih računa, angažovanja neprijavljenih radnika, propusta u vođenju poslovnih knjiga, kao i popisa goriva, neproknjiženih manjkova ili nezaduženih viškova robe.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

  • Kostadin

    Najvažnije je propušteno. Kontrola kvaliteta goriva kada se uzima uzorak i vrši analiza. Dakle , koliko je izvršeno kontrola uzorkovanjem i kakvi su rezultati. Dobro je poznato da nekoliko stranih proizvođača automobila ne priznaje garanciju za svoja vozila u slučaju sipanja goriva u Srbiji na većini benzinskih stanica.

  • Baby

    Bravo,za postovanje Zakona i sprovodjenja kazni,nadam se jer Srbija je pravna drzava.

  • Rob

    A Knezove pumpe svo ok.Hahahahahahahahahahahahahaha

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke