• 0

Putnici zarobljeni u metrou čekali da dođe struja: To je odgovorne koštalo 10,5 miliona funti

Sve je trajalo 45 minuta, ali uticalo na mnogo putnika širom zemlje, zbog čega regulatorno telo nije želelo da ćuti

  • 0
sijalica, energija, raspoloženje

foto: pixabay.com

Tri kompanije moraće da plate 10,5 miliona funti fondu za obeštećenje "Energy Watchdog" zbog nestašice struje u avgustu, bez koje je ostalo oko milion građana i čiji prekid je uzrokovao saobraćajni kolaps, rečeno je iz regulatora "Ofgem". Istragom je utvrđeno da je problem bio u kombinovanom gubitku dva velika generatora, i jednom manjem na lokalnom nivou. Sve je trajalo 45 minuta.

Ovaj prekid je pogodio mnogo putnika, korisnike metroa, i semafore naravno, što je dovelo do stravičnog zastoja. "Ofgem" kaže da su odgovorne dve velike termoelektrane "Hornsea One Ltd" i "Little Barford", jer nisu ostale povezane nakon udara groma. Svaka će morati da plati 4,5 miliona funti, a na udaru je i "UK Power Networks" jer su prepoznali ovu potencijalnu tehničku smetnju, a nisu reagovali. Oni su dobrovoljno pristali da plate 1,5 milion funti.

Džonatan Brirli, izvršni direktor regulatora Velike Britanije, kaže da se "potrošači i firme oslanjaju na generatore i preduzeća da obezbede sigurno i stabilno napajanje, te da je 9. avgust pokazao šta se desi kada se o tome ne vodi računa". Kako bi zaštitio svoj menadžment, on je rekao i da je važno da se uprkos promenama energetskog tržišta - potrošačima osiguraju benefiti jednog od najpouzdanijih sistema električne energije u svetu.

Zbog ove nezgode, 31 metro vozilo je bilo "zarobljeno", a 22 mašine su bile poslate na resetovanje sistema. Ponovo su proradili u roku od 24 sata, ali je ovaj propust uzrokovao mnogo kašnjenja.

(Telegraf Biznis/Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>