• 22

Mali: 2019. godina bila najuspešnija, plate idu na 900 evra

Ministar finansija Srbije se dotakao i stope nezaposlenosti koja je, po njegovim rečima, od kada se meri nezaposlenost - pala ispod 10 procenata.

  • 22

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je budžet u suficitu četvrtu godinu zaredom i ocenio da je 2019. godina bila najuspešnija, od kada se gledaju ekonomski parametri.

Mali je rekao da su rezultati odlični, posebno kada je u pitanju stopa rasta, koja je 2018. bila 4,4 odsto, a 2019. godine 4 procenta.

- Treći kvartal je bio 4,8 odsto. Tada smo delili prvo mesto s Mađarskom po visini rasta u Evropi, što se nije dogodilo u prethodnih deset ili više godina - navodi on.

Dotakao se i stope nezaposlenosti koja je, po njegovim rečima, od 1996. godine, od kada se meri nezaposlenost - pala ispod 10 procenata.

- Predstavili smo program "Srbija 2025", na osnovu kojeg ciljamo da prosečne plate za pet godina budu 900 evra, a prosečne penzije u Srbiji 440 evra. Sa planiranih 14 milijardi evra investicija u narednom periodu, očekujem još brži i snažniji rast - zaključuje Siniša Mali, i dodaje da postoji veliki potencijal za nas, pogotovo u javnim preduzećima, u njihovom restrukturiranju, poput Elektroprivrede Srbije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen Berovic

    I ja sam kao dete voleo da mastam. Moja tetka radi kao cistacica u Beogradu ima 18000din platu. Sestra u butiku u Novoj Pazovi kao prodavacica ima 28000din. Teca kao portir u Galenici 32000din Brat u St. Pazovi za CNC strojem 44000din Probudi se Mali ovo je Srbija.

  • Ninko Djuric

    Rece doktor...preposteni

  • Kinez

    jel realno da neko jos uvek veruje ovima? Nego mene zanima kakva ce biti cena diploma i doktorata?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke