• 0
 ≫ 

Još jedna investicija koja je obeležila deceniju: Zaradili 43 miliona dolara na akciji

 ≫ 

Ova striming platforma danas vredi oko 150 milijardi dolara

  • 0

Nedavno smo pisali o tome kako se Entoni Vud, "kralj striminga", istinski obogatio tek nakon što je napustio Netfilks i osnovao svoju firmu - Roku. Ipak, sudeći po aktuelnim analizama, investitori koji su dugoročno igrali tokom ove decenije, obogatili su se ulaganjem u Netfliks.

Ova najpopularnija striming platforma je do pre 10 godina još bila na početku, a danas je jedna od 40 najvrednijih kompanija u SAD, čija se tržišna vrednost poslednjih dana kreće između 140 i 150 milijardi dolara, a prema podacima iz prošlog kvartala, broj pretplatnika širom sveta iznosi skoro 160 miliona.

Razlog tome su konstantan rast broja pretplatnika (uključujući pretplatnike izvan SAD), vreme koje provode uz Netfliks, kao i kvalitetan, originalni sadržaj.

Kako navodi "CNBC", upravo je deonica Netfliksa ostvarila najbolji rast na indeksu S&P 500. U odnosu na početak 2010. do danas, ostvaren je prinos od čak 4181 odsto, a ulog od milion dolara u akciju Netfliksa 1. januara 2010. godine, danas bi vredeo oko 43 miliona dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>