• 1

Kinezi najavili: "Pokrećemo "Novo Cerovo", 2020. je naša godina"

U poređenju sa 2018, povećali smo proizvodnju katodnog bakra 24 odsto, prihode za 45 odsto, operativni profit 300 procenata - navodi generalni direktor kompanije "Serbia Zijin Bor Copper"

  • 1
Rusija, rudnik, požar Foto: Profimedia

Kompanija "Zijin" počeće tehničku obnovu i proširenje "Velikog Krivelja" i "Jame", tehničku rekonstrukciju i proširenje Topionice i ponovo pokrenuti proizvodnju u rudniku "Novo Cerovo", najvio je generalni direktor "Serbia Zijin Bor Copper" Long Ji.

Ji je u novogodišnjoj čestitki građanima Bora i Majdanpeka na sajtu kompanije naveo da će "Zijin" uz snažnu podršku Vlade Srbije završiti tehničku rekonstrukciju i proširenje rudnika u Majdanpeku. On kaže da će ovo biti godina izgradnje.

- U poređenju sa 2018, povećali smo proizvodnju katodnog bakra 24 odsto, prihode za 45 odsto, operativni profit 300 procenata - navodi Ji. Kaže da je ova kompanija stvorila uslove za zapošljavanje lokalnog stanovništva, a da je broj zaposlenih u 2019. povećan pet odsto u odnosu na kraj 2018. godine, i naglašava da su prosečne zarade radnika povećane za 22 odsto.

Govoreći o bezbednosti i uslovima na radu, Ji navodi da su oni značajno poboljšani i da su povrede smanjene 43 odsto u odnosu pretprošlu godinu. Nova zelena površina proširena je na 110.000 kvadratnih metara. Kompanija nastoji da u 2020. nastavi s unapređenjem proizvodnje i poslovanja, uz smanjenje troškova.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aldo

    9. januar 2020 | 00:21

    Nismo imali znanja i nismo imali para, da mi imamo koristi od tog bogatstva.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>