• 5

Ceo region na Kopaoniku: U prvih 6 dana januara ostvaren nezapamćen promet

I Ski centar Tornik beleži istorijski trenutak, budući da ga je 4. januara posetilo 11.600 turista

  • 5

U Ski centru Kopaonik tokom prvih šest dana januara prodato je 46 odsto više ski karata u odnosu na isti period prošle godine, i u tom periodu ostvaren je promet od 27 miliona dinara, saopštila su danas Skijališta Srbije.

Samo tokom 4. januara na stazama tog ski centra skijalo je više od 9.000 skijaša, što je, navode, najveća zabeležena posećenost u januaru od kada postoje Skijališta Srbije. Ističu da ti podaci pokazuju da za srpskim ski centrima vlada veliko interesovanje i da su odlična organizovanost, uređenost i pripremljenost staza ono što ih najviše izdvaja od drugih ski centara.

Ukazuju da u vreme kada je prirodna količina snega izuzetno mala na svim skijalištima u regionu, Skijališta Srbije su zahvaljujući predanom radu i sistemima za veštačko osnežavanje pripremila kompletno skijalište na Kopaoniku za skijanje. Skijališta navode da trenutno u tom ski centru radi 35 staza i 20 žičara i ski liftova, a na stazama ima 30 centimetara utabanog snega.

Ističu i da je Ski centar Tornik tokom prvog dana rada za skijanje, 4. januara, ostvario istorijski rezultat kada je na tom skijalištu zabeležena poseta od 11.600 turista.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>