• 0
 ≫ 

Od mađioničara do YouTube zvezde: "Porodični dugovi su krivi za moj uspeh"

 ≫ 

Za samo godinu dana snimanja na ovoj platformi, Andrej Jik je zaradio 100.000 dolara

  • 0
Andrei Jikh

Printskrin: Youtube/Andrei Jikh

Za samo godinu dana na YouTube-u zaradio je preko 100.000 dolara, ali je zato, kako kaže, 5 godina živeo kao prosjak, na ivici egzistencije, jer je više od pola plate odvajao za opremanje studija za snimanje.

Andrej Jik je na neki način sledio stope svojih roditelja iz detinjstva, koji su pre preseljenja u SAD, u Rusiji radili u cirkusu. Tada je počela i njegova opsednutost magijom, publikom i snimanjem, a prvenstveno je radio kao snimatelj poučnih video klipova o pravilnom izvođenju mađioničarskih trikova za jedan startap, te kao savetnik na snimanju popularnog filma "Now You See Me 2". Time se bavio 10 godina, a onda je rešio da zarađuje mnogo više i zavisi samo od sebe.

Jik danas na YouTube-u podučava ljude kako da upravljaju finansijama i govori o tome iz ličnog iskustva.

- Snimanjem i magijom počeo sam ozbiljno da se bavim s 19 godina. Kada sam dobio poziv za snimanje poznatog filma, nimalo se nisam dvoumio. Dolaskom u SAD, naš je život vremenom postajao teži. Iako smo se doselili zbog dobre poslovne ponude mog oca, nakon nekoliko godina našli smo se u dugovima. Mislim da je upravo ta naša finansijska sudbina "kriva" za moju današnju karijeru - kaže Jik.

Nakon što je pet godina sam učio kako da raspolaže novcem, krajem 2018. Jik je na svom računu imao 20.000 dolara ušteđevine. Upravo je u tom trenutku odlučio da napusti posao, opremi studio i u januaru prošle godine objavi prvi video. On može biti dobar uzor i svima vama koji mislite da je YouTube scena prebukirana i da nećete uspeti: samo odaberite pravu temu, uložite početni kapital i budite hrabri.

Jikov kanal danas broji oko 323.000 pratilaca, uz godišnju zaradu od 100.000 dolara, što je 40.000 dolara više nego što je zarađivao kao snimatelj, objašnjava on.

- Da, danas zarađujem od reklama i brojnih saradnji, ali prva četiri meseca bio sam u minusu. Kada radite po šest sati na istraživanju, pa onda još tri do četiri sata na snimanju i 10 na montaži, a na kraju meseca na računu vas dočeka iznos ispod nule, teško je nastaviti dalje, ali nisam odustajao. Sada vidim da se moja upornost isplatila – zaključuje Jik.

Video: Baka Prase za Telegraf o veri, ocu i Zadruzi: Idem u crkvu, ali ne idem u rijaliti

(Telegraf Biznis/Novac.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>