• 38

Kupio je lego avion u Srbiji, a dobio "zrakoplov"

Na računu koji izdaje trgovac mora da stoji sve o proizvodu na srpskom jeziku

  • 38

Ljubitelji popularnih kockica nisu krili oduševljenje kada je pre dve godine čuveni Lego otvorio u Srbiji svoju zvaničnu prodavnicu.

Još tada je najavljeno da prvi specijalizovani LEGO® Store na jednom mestu nudi bogat asortiman kreativnih igračaka za decu i odrasle, kao i ekskluzivne linije proizvoda koje do sada nisu bile dostupne u našoj zemlji.

Ipak, upravo to pitanje porekla i ekskluziviteta se postavilo ovih dana jer kompanija nije poslagala sve kockice kako bi trebalo.

Jedan naš sugrađanin požalio nam se da je u Lego radnji kupio igračkicu avion za svog sina, međutim, iznenadio se kada je na računu video da je kupio zapravo "zrakoplov".

Lego avion racun

Račun na kom piše "zrakoplov"/ Foto: Telegraf

I ne bi sama reč hrvatskog porekla bila neuobičajena da to nije kršenje poslovne prakse.

Naime, trgovac je dužan da proizvode, njihove deklaracije kao i garancije ispiše na jeziku zemlje u kojoj se prodaje.

To su nam potvrdili i iz Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača (NOPS), ističući da na računu nikako ne bi smelo da piše "zrakoplov" umesto "avion".

Lego

Foto: Promo/Lego

Do problema je moglo da dođe, pretpostavlju u NOPS, zbog načina poslovanja kompanije, odnosno toga što kompanija ima jedno središte za ovaj deo Evrope, što potkrepljuje i činjenica da postoji zajednički direktor za tržište Srbije i Hrvatske, odnosno region JIE.

Stoga, moguće je da je pre puštanja u promet, ostala greška u sistemu koja nije ispravljena na vreme.

Mi smo pokušali da kontaktiramo predstavništvo kompanije, putem mejla i dostupnih brojeva telefona, ali još nismo dobili odgovore.

Video: Kocka do kocke i nastane pravo čudo: Jedanaestogodišnjak gradi fudbalske stadione kao od šale

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Srdj

    Firma je strana fransiza za balkan. Njima je to sve isto... A i nama u sustini, da nema vas pacenika... Realno hrvati su zastitnici srpskog jezika, posto govore ispravno... Ne koriste strane reci, vec za sve imaju pravu srpsku rec... A to sto mi danas kupimo sve i svasta i pravimo se pametni, to je posebna prica...

  • Dragan

    Jako smo glup narod....razmislite pa ko shvati shvatiće

  • RSK

    U Srbiji sve moze...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke