• 1

Šta radi kancelarija u Dubaiju? Srbija očekuje posetu delegacije UAE u aprilu

Preko 20 kompanija iz Srbije predstaviće se na sajmu "Gulfood 2020" od 16. do 20. februara u Dubaiju

  • 1

Ekonomska saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dodatno će ojačati u 2020. godini, uz znatno veće prisustvo kompanija iz ove dve zemlje, kaže Marko Selaković, rukovodilac kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju.

- Već u prvim mesecima funkcionisanja Kancelarije PKS u Dubaiju, postignut je primetan napredak, a godina u koju smo zakoračili doneće mnogobrojne aktivnosti i nova dostignuća - izjavio je Selaković, nakon sastanka sa rukovodstvom Privredne komore Dubaija, i naglašava značaj ovog partnerstva ne samo za našu zemlju, već za ceo region.

Ističe da su prvi regionalni centri kompanija iz Srbije počeli sa radom, a preko 20 kompanija iz Srbije (petnaestak u svojstvu izlagača) predstaviće se na sajmu "Gulfood 2020" od 16. do 20. februara u Dubaiju. - Najava dolaska delegacije iz UAE u aprilu, jasan je signal da je Srbija prepoznata kao istinski partner i zemlja snažnih potencijala - ocenjuje Selaković.

Kako dalje ističe, intenzivna saradnja privrednih komora Srbije i Dubaija, i aktivnosti Kancelarije PKS, uz snažnu podršku Ambasade Srbije u Abu Dabiju, garancija su daljeg jačanja prisustva kompanija iz naše države i Zapadnog Balkana - u čitavom regionu Bliskog Istoka, ali i daljeg rasta ekonomske saradnje Srbije i UAE.

Selaković očekuje da će srpska privreda dobiti priliku da se na najbolji način predstavi na svetskoj izložbi "EXPO 2020" u Dubaiju, gde nastup naše zemlje organizuje komesarijat koji je imenovala Vlada Srbije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>