• 2
 ≫ 

Objavljen Vodič kroz budžet Grada Beograda za 2020. godinu

 ≫ 

Ovaj vodič će građanima predstaviti na koji način će biti potrošeno milijardu i dve stotine miliona evra, koliko iznosi budžet za 2020. godinu

  • 2
Goran Vesić, vodič kroz budžet grada Beograda Foto: beograd.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je u beogradskim izdanjima svih relevantnih dnevnih novina Grad Beograd objavio Vodič kroz budžet Grada Beograda za 2020. Kako je precizirao, ovaj vodič će građanima predstaviti na koji način će biti potrošeno milijardu i dve stotine miliona evra, koliko iznosi budžet za 2020. godinu.

- Ovo je prvi put da Grad Beograd na ovaj način komunicira s građanima i da im predstavlja kako će biti trošen novac iz budžeta. To se do sada nikada nije desilo i zato sam danas srećan i ponosan. Osim toga, narednih meseci će u obliku šire brošure biti deljen i građanima na punktovima, a takođe i uz uplatnicu "Infostana" neke informacije o budžetu biće dostupne građanima tokom februara - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je nacrt budžeta bio dostupan građanima već od 15. oktobra, što se nikada ranije nije desilo, te da je tri nedelje bio na javnoj raspravi.

- Nešto više od tri hiljade građana poslalo je svoje predloge, a prihvaćeno je nekoliko stotina, dok će neki biti prihvaćeni narednih godina. Želim da zahvalim svim građanima koji su učestvovali u ovome. Ove nedelje ću pozvati neke od njih kako bismo razgovarali o njihovim iskustvima i o tome šta smo prihvatili, a to će istovremeno biti i poziv građanima da nastave da daju svoje predloge - naglasio je Vesić.

On je dodao i da je, kako i zakon nalaže, najvažniji akt grada zvanično usvojen sredinom novembra.

- Budžet Grada Beograda je novac koji pripada građanima i oni treba da znaju kako se troši. Vodič je zato poziv građanima da učestvuju u kreiranju budžeta za 2021. godinu, kako bismo čuli šta žele i kako bi bio još bolji. Novac koji pripada građanima treba da trošimo zajedno - poručio je Vesić.

(Telegraf Biznis/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    13. januar 2020 | 11:29

    JA NISAM USEO DA UPIEM DETE U VRTIC A NI MNOGI DRUGI STA JE TO ZASTO

  • Majka deteta sa autizmom

    13. januar 2020 | 19:58

    Zašto u budžetu grada Beograda nema para za decu sa posebnim potrebama, konkretno za lične pratioce? Zašto deca ČEKAJU i po 4 GODINE da dobiju pratioca koji im po zakonu sleduje?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>