• 29

Nova trik prevara vlasnika apartmana u Srbiji: Da li su pokušali ovako da vam "uvale" smeštaj

I vlasnici ugostiteljskih objekata, naročito onih koji se oglašavaju putem popularnih platformi, počeli su da se vode trikovima poput "jedna cena na rafu, druga na kasi"

  • 29

Prevare na koje mogu da naiđu naši građani kada je reč o turističkim aranžmanima, broje se i na dnevnom nivou.

Vlasnici ugostiteljskih objekata služe se tako raznim trikovima kako biste vi na kraju platili više nego što ste planirali. Ako uopšte na kraju dobijete prliku za to.

Poslednji trik, s kojim se suočio i naš sugrađanin A. A., jeste da vlasnici apratmana podižu cene za važne datume. To se pre svega odnosi na dane popularnih festivala, kako u gradovima, tako i banjama, ili oko praznika, ali i za datume poput Dana zaljubljenih.

Rezervacija, apartman

Foto: Privatna arhiva

Uoči samih dešavanja, cene podignu više i od 20 odsto, zato obratite pažnju kada rezervišete sledeći put smeštaj.

- Rezervisali smo apratman preko Bukinga i delovalo je da je sve u redu. Čak nam je i stigla potvrda da je rezervacija uspešna. U međuvremenu, međutim, kontaktirala nas je vlasnica apratmana da nam kaže da ne može da nam izda smeštaj po ceni koja je na sajtu, jer cene "nije na vreme ažurirala". Odnosno, da košta skuplje u vreme festivala - priča naš sagovornik.

prevara andja

Foto: Prinstcreen

Prema njegovim rečima, ona je odbijala da im izda aprartman po rezervisanoj ceni iako je sve isključivo njena greška. Ako se može nazvati tako.

- Iako smo joj ukazali na to da nije naša greška što cene nisu ažurirane i da smeštaj rezervišemo prema trenutnoj ponudi, dobili smo "još jedno izvinjenje" bez ikakave namere da se pomenuta greška na bilo koji način ispravi - zaključuje A. A. za naš portal.

Kako su nam objasnili u Nacionalnoj organizaciji potrošača (NOPS), u ovoj situaciji jasno je kršenje zakona.

- Putnici imaju pravo da plate po prvobitnoj ceni, a to što je došlo do greške vlasnice nema veze sa njima. Ukoliko bude odbijala, oni mogu da upute dopis tržišnoj inspekciji ili jednostavno samo prijavu kako bi ukazali da je došlo do kršenja zakona - rekli su nam u NOPS.

Pišite nam u komentarima da li ste nailazili na slične probleme, odnosno da je "jedna cena na rafu, druga na kasi".

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    Nije to trik tako je svuda u svetu, pa I avionske karte su skuplje u sezoni

  • Pitanje

    Ovde je jedini problem naknadno menjanje cena. To sto su cene vece kada je veca potraznja, sasvim normalno.

  • Pitanje

    @Mimi odlaze jer lako prodaju veru za veceru i odlaze u Nemacku gde se za vrtic ceka godinu dana, a u hitnoj pomoci nekoliko sati. Da su nasi dedovi bili kao vi i ostali gastarbajteri, Srbije ne bi ni bilo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke