• 8
 ≫ 

Zbog magle, otkazani letovi za ova tri grada sa beogradskog Aerodroma

 ≫ 

Na Aerodromu "Nikola Tesla" kažu za Telegraf.rs da su oni neprekidno otvoreni za saobraćaj jer raspolažu najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti (magle)

  • 8

Zbog guste magle  jutros su otkazana poletanja aviona za Beč, Podgoricu i Ljubljanu sa beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", a kako javljaju mediji, sinoćl letelice koje su dolazile sa tih destinacija nisu mogle da slete.

Kako Telegraf.rs saznaje, beogradski aerodrom je otvoren za saobraćaj, a na pilotima i avio-kompanijama je da donesu odluku o poletanju. 

Na Aerodromu "Nikola Tesla", takođe, kažu za naš portal da su oni neprekidno otvoreni za avio-saobraćaj jer raspolaže Kategorijom IIIb, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti (magle).

- Ovo praktično znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste od 50 metara i vertikalne vidljivosti većoj od 15 metara - navode na Aerodromu "Nikola Tesla".

Da li će avio-kompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno je nekoliko drugih činilaca:

- Da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima,  procedure koju propisuju avio-kompanije, i na kraju, zavisi od odluke pilota, koji donosi odluku da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliži aerodrom, odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu - objašnjavaju u ovom preduzeću i dodaju da su sve operativne službe Aerodroma neprekidno  angažovane kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfora dok borave kod nas.

Video: Egipatski avion blokirao aerodrom Nikola Tesla u Beogradu

(Telegraf Biznis/LJ. R. /RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>