• 51

Otvoren novi pogon fabrike Knott Autoflex u Bečeju: Radna mesta za 82 radnika

Kompanija Knott Autoflex Yug proizovodi delove za autoprikolice, a ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra

  • 51

Kompanija "Knott Autoflex Yug" je danas u Bečeju otvorila novi pogon u koji je investirano 7,5 miliona evra, a u kojem će biti zaposleno 82 radnika. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, kojeg su, po dolasku, ispred fabrike dočekali rukovodstvo kompanije i zaposleni, ali i veliki broj građana Bečeja i okoline.

Kompanija "Knott Autoflex Yug" proizovodi delove za autoprikolice, a ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra.

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standarduma zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika. Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju.

Inače, fabrika "Knott Autoflex Yug" je u februaru 2017.godine otvorila novi pogon za proizvodnju delova za autoprikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Preduzeće Knott Autoflex Yug postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija "Autoflex Knott" iz Kečkemeta u Mađarskoj i Knežev group iz Srbije u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija je 2011. godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme ATB Sever iz Subotice, a od 2003. godine u fabriku Knott Autoflex Yug uloženo je 19,5 miliona evra, a u Autoflex Livnicu 4,5 miliona evra.

Kompanija Knott Autoflex Yug ima 520 zaposlenih, a u 2019. godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira izvozei na tržište EU, Izraela, Rusijue, Turske i SAD.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednika Srbije je po dolasku u Bečej sačekao veliki broj građana sa kojima je on porazgovarao.

Vučić je građanima zahvalio što su ga sačekali u tom broju, a interesovalo ga je da li ima posla u Bečeju i šta još treba da se uradi za građane u tom mestu. Odgovor meštana bio je da se "gradi na sve strane i da sve ide u dobrom pravcu".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju novog pogona fabrike Knott Autoflex Uug d.o.o. u Bečeju.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Na pitanje šta im nedostaje, naveli su da je potrebno uraditi trotoare u pojedinim ulicama, kao što je Novosadska i Uroša Predića, kao i da bi trebalo uraditi put prema Gradištu i Radičeviću. Vučić je zatim imao sastanak sa rukovodstvom fabrike, a potom je obišao glavnu halu fabrike u kojoj je razgovarao sa radnicima, kao i novotvoreni pogon za toplo cinkovanje.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Svečanosti povodom otvaranja prisustvuju i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, direktor i suvlasnik Knott Autoflex Mađarska Šandor Has Sabo, direktor Knott grupacije Nemačka Valentin Knott, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić...

"Novi pogon-znak da smo napravili dobar biznis ambijent"

Otvaranje novog pogona kompanije "Knott Autoflex Yug" u Bečeju pokazuje da oni koji su investirali u našu zemlju nastaljaju to da rade, da su zadovoljni uslovima i da je napravljen dobar poslovni ambijent, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je, na svečanom otvaranju danas istakao da je srećan zbog otvaranja pogona, jer je mnogo truda, rada i novca, 7,5 miliona evra, kompanija uložila u širenje kapaciteta, u želji da unapredi poslovanje i zaposli 65 novih radnika.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Vučić obišao je nove pogone fabrike Knott Autoflex Uug d.o.o. u Bečeju.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

- A, mi smo ovde, jer smo malo, koliko smo mogli, pomogli u ovome i ponosan sam na ulogu države Srbije. Trudimo se da ne kasnimo sa davanjima, kao i da u izdavanju dozvola, i ostalim vidovima podrške, ne zaostajemo za najrazvijenijim zemljama sveta - rekao je Vučić.

Podsetio je da je ovo drugi put da je u kompaniji "Knott Autoflex Yug" u Bečeju, a da je svaki put bilo sa razlogom - zbog otvaranja pogona.

- Drago mi je da ljudi koji su investirali, nasatvljaju sa investiranjem, i to pokazuje da su zadovoljni uslovima i da smo napravili dobar ambijent u kojem oni mogu dalje da rade i zarađuju, a radinici da imaju bilja primanja i bolju budućnost za svoju decu - poručio je Vučić.

On je najavio da će se raditi i obilaznica oko Temerina, što je žiteljima Bečeja i okoline olakšati put do Novog Sada, kao i brza saobraćajnica od Sombora do Kikinde i podsetio je da će se graditi u autoput od Novog Sada do Zrenjanina i Zrenjanina do Beograda što će sve zajedno dobro povezati Vojvodinu.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Bečej

- Svuda ćete nailaziti na brze saobraćajnice - istakao je Vučić i dodao da će to dodatno privući nove investitore u Vojvodinu - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Svuda ćete nailaziti na brze saobraćajnice - istakao je Vučić i dodao da će to dodatno privući nove investitore u Vojvodinu.

Predsednik kaže da je upoznao u toj fabrici divne malde ljude i izrazio uverenje da će njihova energija doprineti boljoj budućnosti Srbije.

Dodao je da su ga građani i radnici ispred te fabrike pitali za Novosadsku ulicu i najavio da će se ta ulica uskoro raditi, kao i da ima još mnogo projekata koji će biti realizovani u Bečeju.

- Tu žive zajedno Srbi i Mađari, u miru i slozi, još mnogo toga ćemo zajednički da napravimo - poručio je Vučić.

Takođe, zahvalio je nemačkim i mađarskim prijateljima na podršci i tome što investiraju u Srbiju.

Bečej će biti mnogo bolje mesto za život, poručio je predsednik Vučić.

Podsetio ej da je Bečej bio jedno od najboljih industrijskih mesta u zemlji, koje je u prošlosti nestalo sa industrijske mape.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olja

    Sve pohvale za naseg predsrdnika koji se trudi da ubrza razvoj nase zemlje

  • Džoni GG.

    Koliko samo Bečejaca ali i Novobečejaca radi u Knott-u...

  • Maja

    Ponosni smo što se u Srbiji nastavlja trend otvaranja novih fabrika i novih radnih mesta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke