• 0

Presedan u Vatikanu: Papa imenovao prvu ženu - menadžera

Frančeska Di Đovani upravljaće odeljenjem odgovornim za dobre odnose sa Ujedinjenim nacijama i drugim međuvladinim organizacijama

  • 0
Vatikan Pixabay

Papa Franja odlučio je da imenuje Frančesku Di Ðovani za prvu ženu - menadžera, koja će raditi u jednom od najvažnijih vatikanskih sekretarijata.

Di Ðovani (66) je imenovana za podsekretara za multilateralne poslove u Državnom Sekretarijatu, što znači da će biti odgovorna za odeljenje koje koordinira odnosima Svete Stolice sa Ujedinjenim nacijama i drugim međuvladinim organizacijama, prenosi AP.

Kako se navodi, papa je odlučio da se ženama da veća uloga u donošenju važnih odluka u Vatikanu i Katoličkoj crkvi, a posao koji će obavljati do sada su radili sveštenici, biskupi ili kardinali. Di Đovani je za vatikanske novine istakla da se u potpunosti slaže s papinim stavom, smatrajući da su žene značajne za uspostavljanje mira, kao medijatori i iscelitelji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>