• 0
 ≫ 

Protesti ugrozili turizam: U Hong Kongu 40 odsto manje gostiju od juna 2019.

 ≫ 

Privreda grada je pala u recesiju, a osim turizma - najviše trpe ugostiteljstvo i maloprodaja

  • 0
Hong Kong

Foto: Pixabay

Broj turista u Hong Kongu pao je za skoro 40 odsto u drugoj polovini 2019, usled antivladinih protesta i sukoba policije i demonstranata, izveštava AP.

Odbor za turizam Hong Konga saopštio je danas da je broj gostiju koji posećuju azijski finansijski centar počeo da pada u julu, kada su izbili protesti protiv predloga zakona koji dozvoljava izručenja Kini. Dolasci turista su u celoj godini bili manji za 14 procenata.

Hongkong, protest, sukob policije i demonstranata

Foto: Tanjug/ AP

Privreda Hong Konga je pala u recesiju, a ministar finansija Pol Čan, na jednom forumu u ponedeljak je rekao da vlada procenjuje da će ekonomski rast za 2019. pasti na minus 1,3 odsto, što predstavlja veliki gubitak za ovaj trgovinski i turistički centar.

Najveće gubitke pretrpeli su turizam, ugostiteljstvo i maloprodaja, pri čemu je promet u prodavnicama u oktobru i novembru bio manji za 26 odsto, u odnosu na iste mesece 2018. godine. Ipak, predsednik udruženja hongkoške turističke privrede, I.K. Pang, ističe za tamošnje medije da "ima puno poverenje" u otpornost i privlačnost ovog grada, kao svetske putničke destinacije

Video: Policajac pucao pravim mecima na demonstranta u Hongkongu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>