• 0
 ≫ 

Raspisan javni konkurs: Ako želite da pokrenete projekat u turizmu, sad je šansa

 ≫ 

Za ove potrebe biće izdvojeno 875 miliona dinara

  • 0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini, piše "Politika".

Ove godine biće izdvojeno 875 miliona dinara za projekte u turizmu, od čega je 750 miliona dinara namenjeno turističkoj infrastrukturi. Za projekte koji se odnose na promociju, edukaciju i treninge, konkurs je otvoren do 31. marta, a za one fokusirane na turističku infrastrukturu - do 30. juna.

Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine ističe da država svake godine učestvuje u finansiranju ovih projekata u turizmu. Na primer, prošle godine su subvencionisali sadržaje u Vrnjačkoj Banji, na Zlatiboru, i u Sokobanji.

- Mnogo sadržaja poput parkova, pešačkih, biciklističkih i staza zdravlja, zatim vidikovaca, finansira na ovaj način. Tako se, između ostalog, stimuliše razvoj, a privatni sektor, sa druge strane, ulaže u smeštajne kapacitete kako bi se zaokružila i upotpunila turistička ponuda - kaže Knežević.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva trgovine, prilikom dodele ovih sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, kao i na adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu.

Video: Jelena se popela na vrh Stare Planine i shvatila da je ispod nje more

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>