• 3

Novi premijer Rusije poručuje: "Imamo budžet za sve, na prvom mestu nam je porodica"

U naredne četiri godine, zarad kvalitetnijeg života porodica u Rusiji, biće uloženo 650 miliona evra

  • 3
Mikhail Mishustin, Mihail Mišustin

Foto: Tanjug/AP

Novi premijer Rusije Mihail Mišustin izjavio je danas na uvodnom zasedanju državne Dume, pre nego što je zvanično izglasan za predsednika vlade, da Rusija ima dovoljno sredstava da postigne sve ciljeve koje je u jučerašnjem obraćanju u parlamentu postavio Putin.

- Zahvaljujući makroekonomskoj stabilnosti i suficitu budžeta, imamo finansijska sredstva da (od januara) realizujemo sve zadatke koje je predsednik postavio - rekao je Mišusti, kojeg je za funkciju premijera predložio upravo Putin. On je dodao i da jučerašnje obraćanje predsednika mora da se shvati kao program socijalne pravde zasnovan na tradicionalnim vrednostima, a usmeren ka ljudima i njihovim najvažnijim problemima, prenosi agencija Tas s.

Mikhail Mishustin, Mihail Mišustin

Foto: Tanjug/AP

Mišusti navodi da je na prvom mestu briga o deci i porodici, i unapređenje njihovog kvaliteta života. Za sprovođenje tih inicijativa, prema njegovoj proceni, biće potrebno oko 4.000 milijarde rubalja, odnosno 650 miliona dolara, tokom četiri godine. Na pitanje poslanika gde vlada planira da nabavi ta sredstva, odgovorio je da vlada ima rok od 25 dana da razmotri izmene i dopune zakona o budžetu.

On je obećao da će poboljšati investicionu klimu i obezbediti velika finansijska sredstva za stabilan priliv investicija, koji je potreban za ekonomski rast, kao i da inflacija u Rusiji treba da se zadrži na nivou od 4,0 odsto. Dalji razvoj odbrambenog kompleksa biće jedan od prioriteta u radu vlade, zajedno sa podsticanjem tehnološkog razvoja ekonomije na temelju Nacionalnog projekta digitalne ekonomije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    16. januar 2020 | 17:30

    Bravo baraco Rusi zivepa Rusija znaju rusi sta rade bez brige a za neprikatelje pre ce se vasa EU raspast nego Rusija jer nju cuva Bog !!!

  • Ogi

    16. januar 2020 | 16:12

    Vlada Srbije je uložila i ulaže 500 miliona€ .Da nije malo za 215 miliona Rusa?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>