• 0
 ≫ 

Merkel, Tramp i Tunberg na jednom mestu: Zdravlje važna tema foruma u Davosu

 ≫ 

Čuveni Forum održaće se u periodu od 21. do 24. januara

  • 0

Svetski ekonomski forum u Davosu, ove godine traje od 21. do 24. januara, a jedna od glavnih tema biće "Zdravstvena budućnost svih nas".

Globalni troškovi za zdravstvene usluge su se dramatično povećali u protekloj deceniji, a psihički problemi koji su se ranije "ostavljali" za intimne razgovore s lekarima, sada su degmatizovani. Samoća, stres na poslu, bes, tuga, depresija i anksioznost - samo su neki od mentalnih pojava sa kojima se suočavaju stejkholderi, ali i drugi.

Davos, Svetski ekonomski forum

Foto: Tanjug/AP

Međutim, i fizičke bolesti, često povezane sa psihom čoveka, takođe su važan deo ove priče. Medicina je u proteklom periodu zabeležila velike skokove u svojoj praksi i teoriji, ali tehnologija sada obećava "precizniju medicinu", o kojoj smo samo gledali i slušali u naučno-fantastičnim filmovima.

O tome kako da prepoznamo i rešimo glavne probleme sa zdravljem, dok obezbeđujemo jednake uslove za sve, na SEF u Davosu govoriće: nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik SAD Donald Tramp, francuska ekonomistkinja Kristin Lagard, indijska glumica Dipika Padukon, ugandska političarka Vini Bianima i švedska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>