• 2

I muzičari "uhvaćeni": Ko je sve radio na crno za praznike

Nadzornici su podneli 64 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa, a doneto je i 70 rešenja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu

  • 2

Tokom nedavnih praznika inspektori rada su, u ugostiteljskim objektima širom Srbije, zatekli 133 lica kako rade „na crno“, pet muzičara koji nisu imali zaključene ugovore, kao i osam neregistrovanih subjekata u kojima je 10 osoba radilo protivno propisima.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti, inspektori rada su podneli 64 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa, a doneto je i 70 rešenja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, od kojih je 25 rešenja o zabrani rada, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva.

Inspektorat za rad je u periodu od 31. decembra 2019. do 14. januara 2020. obavljao pojačane inspekcijske nadzore u ugostiteljskim objektima i objektima u kojima se organizuju proslave na celoj teritoriji Srbije.

Inspekcijskim nadzorima u 420 ugostiteljskih objekata, obuhvaćeno je 1.456 lica. U kontrolisanim ugostiteljskim objektima, u kojima je organizovan muzički program, muzičari su bili angažovani u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom za radno angažovanje estradno - muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu, osim u jednom objektu u Šapcu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>