• 46

Vučić: Ne može samo "švajcarski model" za penzije, uvesti i korektivni

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su, inače, početkom decembra prošle godine izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojima je od 1. januara ove godine uvodena indeksacija penzija po takozvanoj "švajcarskoj" formuli

  • 46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da penzije neće moći da se usklađuju samo po "švajcarskom modelu" već da će se uvesti i korektivni model indeksacije primanja za najstarije sugrađane.

Vučić je gostujući danas na TV Prva rekao da će se posebno posvetiti tome da penzije nastave sa rastom.

- Ono što me muči i gde ću posebno da se posvetim, to je kako da nam penzije rastu. Ne može samo ''švajcarski model''... to znači da bi penzioneri živeli bolje ali ne dovoljno bolje. Ne može samo ''švajcarski model'', mora da bude korektivni model... - napomenuo je Vučić.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su, inače, početkom decembra prošle godine izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojima je od 1. januara ove godine uvodena indeksacija penzija po takozvanoj "švajcarskoj" formuli.

"Švajcarski model" praktično znači da će penzije 1,7 miliona penzionera u Srbiji rasti po modelu koji podrazumeva usklađivanje sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kraljevo

    Polako a sigurno sa ovim produzavanjem mesec po mesec docice do toga da penzije nece ni biti

  • aca

    Važno je preduzeti sve konkretne mere da se penzionerima povećaju penzije jer su oni podneli najveci teret ekonomske krize.

  • Mirjana

    Drzava cini sve da penzije rastu i omoguce kvalitetniji zivot nasim najstarijim sugradjanima!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke