• 0

Šef Rajanera besan na državu: Tako spasavate avio-kompaniju? Dajući pare milijarderima?!

Rajaner savija tabak

  • 0

Izvršni direktor avio-kompanije Rajaner Majl O liri zapretio je pravnim postupkom protiv vlade Velike Britanije nakon što se obavezala da će spasiti avio-kompaniju Flajbi.

Kako se navodi, spasilački paket je toliki da se može spasiti nekoliko milijardera. O liri je pisao kancelaru, tražeći da poreska olakšica bude proširena i na druge prevoznike, poput naravno, Rajanera.

O liri sumnja da se zaista poštuju pravila o državnoj pomoći, insistirajući da ako je tako, da se objavi sporazum o spasavanju.

To se krije, oni mogu tako da spasu nekoliko milijardera, Ričarda Brensona, Delta erlajns, i ovu kompaniju... To narušava konkurenciju.

Vladin paket za spas uključuje potencijalni zajam od oko 100 miliona funti (preko 130 miliona dolara) i obećanje za manji porez na domaće letove. Takođe, sadrži i kratkoročno odlaganje za porez uveden 1994. radi finansiranja ekoloških troškova avio-putovanja.

Prošle godine Flajbi je preuzeo konzorcijum koji je predvodio Ričard Brenosn iz Virdžin atlantika, Delte, i grupe Stobart, kao i fondom Cirus.

Ranije ove nedelje konzorcijum je pristao da unese desetine miliona funti u Flajbi, nakon što je otkriveno da je regionalni prevoznik bio na ivici propasti, što je ugrozilo više od 2.000 radnih mesta.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke