• 0

Šef Rajanera besan na državu: Tako spasavate avio-kompaniju? Dajući pare milijarderima?!

Rajaner savija tabak

  • 0

Izvršni direktor avio-kompanije Rajaner Majl O liri zapretio je pravnim postupkom protiv vlade Velike Britanije nakon što se obavezala da će spasiti avio-kompaniju Flajbi.

Kako se navodi, spasilački paket je toliki da se može spasiti nekoliko milijardera. O liri je pisao kancelaru, tražeći da poreska olakšica bude proširena i na druge prevoznike, poput naravno, Rajanera.

O liri sumnja da se zaista poštuju pravila o državnoj pomoći, insistirajući da ako je tako, da se objavi sporazum o spasavanju.

To se krije, oni mogu tako da spasu nekoliko milijardera, Ričarda Brensona, Delta erlajns, i ovu kompaniju... To narušava konkurenciju.

Vladin paket za spas uključuje potencijalni zajam od oko 100 miliona funti (preko 130 miliona dolara) i obećanje za manji porez na domaće letove. Takođe, sadrži i kratkoročno odlaganje za porez uveden 1994. radi finansiranja ekoloških troškova avio-putovanja.

Prošle godine Flajbi je preuzeo konzorcijum koji je predvodio Ričard Brenosn iz Virdžin atlantika, Delte, i grupe Stobart, kao i fondom Cirus.

Ranije ove nedelje konzorcijum je pristao da unese desetine miliona funti u Flajbi, nakon što je otkriveno da je regionalni prevoznik bio na ivici propasti, što je ugrozilo više od 2.000 radnih mesta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>