• 1

"Pomozite mi!": Meksički predsednik ponovo pokušava da se otarasi luksuznog aviona

Andres Manuel Lopes Obrador važi za skromnog predsednika putuje turističkom klasom, luksuznu predsedničku rezidenciju pretvorio je u umetnički centar i obećao da nikad neće kročiti u luksuzni avion

  • 1

Posle više neuspelih pokušaja prodaje luksuznog predsedničkog aviona, meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador predložio je da se organizuje lutrija za koju će se prodavati tiketi po ceni od 25 dolara.

Obrador smatra da je taj avion koji je kupio njegov prethodnik Enrike Pena Nijeto 2012. godine i čija je vrednost 130 miliona dolara, previše luskuzan za zemlju čija polovina stanovnika živi u siromaštvu.

Ponudio je besplatno održavanje aviona godinu dana u slučaju da pobednik na lutriji nema sredstava za to.

Bez kupca ni posle godinu dana u SAD

 

Boing 767 Drimlajner bio je na prodaji u SAD godinu dana, ali nije našao kupca.

- Pomozite mi - apelovao je Obrador na konferenciji za novinare. Takođe je kazao da se sastajao sa biznismenima kako bi dobio ideju kako da se reši ovog aviona.

Opcije koje je ponudio

 

Obrador je predlagao razmenu aviona za američku medicinsku opremu ili prodaju letelice u delovima grupi biznismena. Takođe je ponudio njegovo iznajmljivanje na sat.

Avion je skup za održavanje. Može da primi 80 ljudi i ima predsednički apartmant sa spavaćom sobom i kupatilom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo, piše AP.

Obrador koji važi za skromnog predsednika putuje turističkom klasom, luksuznu predsedničku rezidenciju pretvorio je u umetnički centar i obećao da nikad neće kročiti u avion koji je kupio njegov prethodnik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    18. januar 2020 | 16:59

    Eto, moguce je I to.. Jedan od retkih normalnih predsednika.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>