• 0
 ≫ 

Azimut Yachts od danas na novoj adresi u Beogradu

 ≫ 

Ekskluzivna plovila čuvenog italijanskog proizvođača, od danas se mogu poručiti preko kompanije "BM - Premium Yachting 2020 doo. Beograd"

  • 0
Azimut Benetti Group

Foto: Profimedia

Azimut Benetti Grupa, italijanski proizvođač prestižnih jahti i brodova, od danas ima svoje zvanično predstavništvo u Beogradu, na adresi Zrenjaninski put 11.

Za ljubitelje nautike iz naše zemlje i regiona, otvaranje novog predstavništva pod imenom “BM - Premium Yachting 2020 doo. Beograd”, donosi priliku da poruče neko od ekskluzivnih plovila po svom ukusu direktno od predstavnika koji ima bogato iskustvo u uvozu i distribuciji premium brendova za srpsko tržište.

Na čelu kompanije koja će se posvetiti plasmanu jahti i brodova za rečnu i morsku plovidnu, ekskluzivnog italijanskog proizvođača, nalazi se Ostoja Mijailović, vlasnik nekoliko renomiranih kompanija i predsednik košarkaškog kluba Partizan NIS.

Povodom novog poslovnog koraka, Ostoja Mijailović je izjavio:

- Veoma sam zadovoljan potpisivanjem ugovora sa kompanijom Azimut Beneti Grup, koja ima lidersku poziciju u Evropi i svetu. Azimut posluje po jednom od najviših svetski standarda konstrukcije koje se primenjuju u proizvodnji brodova, koristeći tehnologiju razvijenu u sopstvenoj inovacijskoj laboratoriji (Azimut Yachts Innovation Lab). U pitanju su vrhunski modeli, najbolji na tržištu i oni garantuju nezaboravno iskustvo plovidbe.

Na ovaj način, poslovni sistem na čijem sam čelu, sada je u poziciji da ponudi još širu paletu premium proizvoda našim klijentima i učestvuje u razvijanju ovog segmenta poslovanja u Srbiji. U narednom periodu planiramo dosta aktivnosti na planu promocije Azimuta u Srbiji - istakao je Mijailović.

Počeci Azimut Benetti Group

 

Azimut yachts nastao je 1969. godine, kada je mladi student univerziteta Paolo Vitelli osnovao Azimut Srl, i počeo da iznajmljuje jedrilice.

Prvi koraci ka uspehu

 

Godine 1970. neki prestižni brendovi za jahte imenovali su kompaniju za distribuciju svojih brodova u Italiji.

Azimut je brzo proširio svoje poslovanje: Osim distribucije, počeo je dizajnirati nove jahte. U zajedničkom poduhvatu sa Amerglasom, dizajnirao je AZ 43 'Bali, masovno proizveden brod od stakloplastike, koji je odmah bio uspešan.

Kompanija je postepeno proširila svoj asortiman, fokusirajući se na donji deo tržišta - lansiranjem AZ 32 'Targa 1977. godine, "Ford T" broda na svetu - i gornjeg dela - (sa nezaboravnim debutom od Azimut 105 'Failaka 1982, najveća masovna jahta u fiberglasu u to vreme).

Sticanje Benetija i pokretanje sopstvene proizvodnje

 

Godine 1985. Azimut je kupio Benetti. Ovaj istorijski brend, sa sedištem u Viaređu, gradio je brodove od 1873. godine, i dizajnirao koncept megajahte.

Azimut je sada mogao izgraditi vlastite jahte, definirajući nove stilske i industrijske standarde koji će i dalje revolucionirati industriju brodogradnje, kao što su: veliki prozori bez okvira, električna sjedala i interijeri oraha.

Nove proizvodne lokacije i međunarodno priznanje

 

Od kasnih devedesetih pa nadalje, kupovinom novih brodogradilišta u Fanu, restrukturiranjem brodogradilišta Beneti u Viaređu i izgradnjom nove lokacije u Aviljani, u provinciji Torino, Azimut je postao najistaknutiji graditelj jahti i mega jahti.

Ova liderska pozicija je potvrđena u narednim sezonama, zahvaljujući brojnim poslovnim uspesima i investicionoj politici koja je konsolidovala Azimutove tehnološke i proizvodne kapacitete tokom godina, sa lokacijama koje su sada uspostavljene u Brazilu.

(Telegraf Biznis/BiF)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>