• 0
 ≫ 

Nazire se kraj gradnji batajničke petlje: Zainteresovana četiri investitora

 ≫ 

Predviđeni su radovi na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente

  • 0
Građevinari, Građevinski radnici, zidari, gradilište

Foto: Shutterstock

Za završetak gradnje batajničke petlje, čime bi stanovnici Batajnice dobili direktan izlaz na autoput, zainteresovane su četiri kompanije i konzorcijuma, a radovi bi trebalo da budu gotovi ove godine, rečeno je Tanjugu iz Koridora Srbije.

Firme o kojima se govori su austrijski "Štrabag", bugarski "Trejs grup hold plc", turski konzorcijum "Mautek insat madencilik" i "Mehmet Ali unal insat tahut", kao i domaći konzorcijum "Unogradnja" i "Montprojekt". Ukupna investiciona vrednost projekta je 11 miliona evra i finansiraće se sredstvima kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predviđeni su radovi na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente (saobraćajna signalizacija i oprema, pejzažno uređenje, kolektor fekalne i atmosferske kanalizacije i drugo).

Na portalu EBRD 23. decembra 2019, u podne, elektronski su otvorene ponude za izbor izvođača radova za završetak izgradnje petlje Batajnica. Nabavka se, prema sporazumu o kreditu, sprovodi kao e-nabavka, što uključuje elektronsko podnošenje i otvaranje ponuda, i u toku je stručna ocena ponuda i računska provera od strane komisije za ocenu ponuda.

Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, ako ponuđač i njegova ponuda ispunjavaju kriterijume iz konkursne dokumentacije, napominju iz "Koridora Srbije". Početak radova se očekuje odmah nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova.

Planirana je izgradnja saobraćajnice u okviru kompleksa petlje Batajnica: deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4, do raskrsnice veznog puta sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta "Blizanac", lokalni put 1 i lokalni put 3.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>