• 0

KFC se izvinio za ovu reklamu u kojoj klinci gledaju u ženske grudi

Američki lanac se izvinjava zbog "seksističke" reklame

  • 0

KFC se izvinio zbog oglasa u Australiji u kojem se vidi kako dva dečaka gledaju u ženu koja "namešta" grudi.

Izvinjenje je objavljeno nakon kolektivne prozivke australijske grupe koja se bori protiv toga da se žene prikazuju kao objekti. Kampanja grupe Collective Shout označila je oglas kao "regresiju nastare i arhaične stereotipe gde se mlade žene seksualno objektivizuju radi zadovoljstva muškaraca“.

U oglasu koji traje 15 sekundi je mlada žena koja posmatra svoj odraz u zatamnjenim prozorima parkiranog automobila, očigledno ne shvatajući da je neko unutar vozila.

Dok prilagođava grudi svom dekolteu, prozor na automobilu se spušta i otkriva dečake kako zure, otvorenih usta, a starija žena s neodobravanjem gleda sa vozačevog sedišta.

Oglas se prikazuje na televiziji, a deli se i na YT kanalu brze hrane.

U kratkoj izjavi objavljenoj u utorak, KFC je napisao: "Izvinjavamo se ako je neko bio uvređen zbog naše najnovije reklame. Naša namera nije bila da stereotipno označimo žene i dečake u negativnom svetlu. "

Portparolka grupe Melinda Lisevski rekla je da oglasi poput ovoga sugerišu šta bismo mogli sutra da očekujemo i od dečaka.

- To je još jedna manifestacija trofeja "dečaci će biti dečaci, to koči našu sposobnost da izazivamo seksističke ideje koje doprinose štetnom ponašanju prema ženama i devojčicama“, rekla je Lisevski.

- Stavovi oblikuju ponašanje. Sve veći broj izveštaja pokazuje kako jačanje rodnih stereotipa, uključujući i oglašavanje, doprinosi smanjenom obziru prema ženama, što rezultira njihovim maltretiranjem -

KFC nije potvrdio da li će prestati da koristi oglas.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>