• 0

Fejsbuk otvara 1.000 radnih mesta u Londonu, žele da vrate korisnike

Fokus je na oblastima kao što su programski inženjering, dizajn proizvoda i studija podataka

  • 0

Kompanija Fejsbuk objavila je da ove godine planira da otvori 1.000 novih radnih pozicija u Velikoj Britaniji, pre svega za stručnjake iz oblasti razvoja alata za uklanjanje štetnih sadržaja interneta na najpopularnijim platformama.

Nova radna mesta biće otvorena uoči otvaranja nove kancelarije u Londonu 2021, što znači da će tada u ovoj kompaniji biti zaposleno 4.000 ljudi sa Ostrva. Inače, britanska prestonica je najveće inženjersko središte Fejsbuka, izvan granica SAD. Više od polovine novih pozicija biće usmereno na tehnologiju, što uključuje programski inženjering, dizajn proizvoda i studiju podataka.

Novi radnici će se baviti i razvojem aplikacija "WhatsApp" i "Workplace".

Proširenje tima vremenski se poklopilo s nastojanjima Fejsbuka da povrati poverenje korisnika, nakon skandala s "Cambridge Analyticom".

Podsetimo se, Cukerbergova kompanija se 2018. našla na udaru kritika kada je otkriveno da je britanska firma za političko savetovanje dobila pristup podacima čak 87 miliona korisnika, mimo njihove volje.

(Telegraf Biznis/Novac.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>