• 3
 ≫ 

"Srbijagas će sniziti cene priključaka na gas i građanima ponuditi kredit bez kamate"

 ≫ 

Tražićemo da lokalne samouprave izbace sve takse i da nas vlada Srbije podrži - kaže on

  • 3
Sporet, gas, plin, plinska ringla

Foto: Shutterstock

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je da će cena priključka na gas biti snižena i da će građani za to moći da dobiju beskamatna sredstva od Srbijagasa, na period od tri do pet godina, koja će vraćati kroz izmirivanje računa za gas.

On je gostujući na "Prvoj" rekao da će troškovi za priključak na gas biti sniženi na oko 650 evra za domaćinstva, u dogovoru sa Agencijom za energetiku. - Tražićemo da lokalne samouprave izbace sve takse, jer ako neko neće da se priključi, to nije prihod, i tražićemo od vlade da reaguje. Srbijagas je uputio zahev vladi i računam da ćemo biti podržani da se odobre neka sredstva - ističe Bajatović

Na pitanje kako doživljava komentare u javnosti, da se toliko priča o gasu zbog predizborne kampanje i zato što je Ana Brnabić rekla da vidi Srbijagas kao preduzeće koje čeka restrukturiranje, Bajatović kaže da nema nikakvih problema u vezi sa tim što je premijerka rekla, pošto se u Srbijagasu već odavno sprovode reforme. Dodaje da se već uvodi profesionalni menadžment i da je on već prošao kroz sve te konkurse.

Govoreći o životnoj sredini, Bajatović navodi da u Beogradu nisu toplane zagađivači pošto su skoro sve na gas, i dodaje da bi samo u glavnom gradu Srbije moglo da se uvede više od 300.000 individualnih priljučaka, kao i da će komplenta gasifikacija u njemu biti završena naredne godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Discovery

    22. januar 2020 | 12:08

    Opština Zemun, na 4 metra razdaljine od ograde dvorišta, putem, prolazi linija gasa. Odem prošle godine u Srbijagas na Bež. Kosi i izrazim želju da priključim gas na kuću (za grejanje u kotlarnici, u kuhinji). Kažu mi NEMA TEHNIČKIH MOGUĆNOSTI. I dalje se grejem na ugalj i drva.

  • Milorad

    22. januar 2020 | 14:00

    E onda hocu I meni da se vrati novac, uveo sam ga pred novu godinu, platio Sam prikljucak 170.000din. Ne racunam sto me vukli po opstini 5 meseci i nadavao Sam se para samo tako, ispravljao Sam po njihovom sto krivih Drina. Ma da mi nije bilo sina ja bih otkazao gas, nisam vise hteo sa idiotima da imam posao. Jednom recju uvodjenje gasa je sizifov posao. Bar je tako u mojoj opstini, za druge ne znam, Ali mi se cini da je moja opstini najgora u Srbiji, ne samo po pitanje gasa, vec po svemu. Ovde nisu u pitanje ljudi iz gasa odnosno NIS-a, vec ovi drugi.

  • ns

    22. januar 2020 | 12:47

    Snizite cenu gasa u vojvodini ih gro ima gas a greju se na drva!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>