• 4
 ≫ 

Paprena svota: Koliko košta obrazovanje članova britanske kraljevske porodice

 ≫ 

Kraljevska porodica Velike Britanije mnogo polaže na obrazovanje, što se vidi i po cenama škola koje su pohađali njeni članovi

  • 4

Britanskoj kraljevskoj porodici dostupno je najbolje moguće obrazovanje u ovoj zemlji. Dok je kraljica Elizabeta II podučavana kod kuće, mlađi članovi kraljevske porodice išli su u elitne škole za koje su izdvajane poprilične svote novca, piše Insider.

Evo u koje škole i na koje fakultete su išli članovi kraljevske porodice i koliko su godišnje plaćali školarinu.

1) Koledž Iton

 

Princ Hari i princ Vilijam pohađali su koledž Iton, privatnu školu za dečake, koja je koštala 53.074 dolara godišnje. Ipak, osoblje ove škole je ispitano 2005. kada je bivši nastavnik izjavio da je pomogao Hariju u varanju na časovima likovne kulture, jer je, kako je rekao, „bio loš đak“. I Hari i predstavnici škole porekli su tvrdnje nastavnika.

2) Koledž Marbur

 

Kejt Midlton, princeza Beatris i princeza Evgenija išle su na koledž Marlbur, na kom je godišnja školarina iznosila 49.357 dolara. Prema opisu na zvaničnom sajtu ove škole, ona je „prijatna zajednica u kojoj se ambicija i znanje visoko cene, u kojoj se slavi kreativnost, prihvata raznolikost i gde se svaki učenik ohrabruje i izaziva da bude najbolji što može“.

velika britanija, kraljevska porodica, princ vilijam, kejt midlton, princ hari, megan markl

Foto: Tanjug/AP

3) Univerzitet Sent Endrjus

 

Kejt Midlton i princ Vilijam upoznali su se na Univerzitetu Sent Endrjus, gde su zajedno studirali. Godišnja školarina na njemu koštala 2019. godine 30.780 dolara. Iako je ovo manja svota od one koju su dali za srednju školu, u ovo nisu uračunati troškovi života.

4) Srednja škola Bezgrešnog srca u Los Anđelesu

 

Megan Markl je pohađala srednju školu Bezgrešnog srca u Los Anđelesu, katolički koledž koji je koštao 17.650 dolara godišnje. Završila ga je 1999. godine, a prošle godine je poslala pismo izvinjenja svojim školskim drugaricama jer se nije pojavila na 20 godina mature, pošto se porodila dan nakon datuma proslave.

Princ Hari, Megan Markl

Foto: Tanjug/AP

5) Univerzitet Nortvestern

 

Megan je studirala na Univerzitetu Nortvestern, gde je godišnja školarina koštala 54.120 dolara, dok je pansion u kojem je stanovala plaćala 16.626 dolara.

6) Obrazovanje kraljice Elizabete II

 

Kraljica Elizabeta II nije išla u školu. Ona je dok je bila princeza podučavana od kuće, gde su joj dovođeni privatni učitelji koji su je učili da čita i piše. Naučila je francuski jezik, imala je časove klavira i plesa i predavanja iz ustavne istorije i prava. Nije poznato koliko su koštali ovi časovi.

7) Srednja škola Gordonstoun

 

Princ Filip je pohađao srednju školu Gordonstoun, čija je godišnja školarina iznosila 38.921 dolara. U nju su išli i sinovi vojvode od Edinburga, pričevi Čarls, Endru i Edvard.

Queen Elizabeth II Kraljica Elizabeta II

Foto: Tanjug/AP

8) Srednja škola Benenden

 

Jedina kraljičina ćerka sa princom Filipom, princeza Ana, pohađala je srednju školu Benenden, u kojoj danas godišnja školarina iznosi čak 49.524 dolara.

9) Tomasova škola u Batersiju

 

Mlađa generacija, princeza Šarlot i princ Džordž, idu u Tomasovu školu u distriktu Batersi, koja košta 23.000 dolara godišnje i u kojoj se praktikuje jutarnja joga. Princ Džordž ide u nju od 2017. godine, a Šarlot mu se pridružila tamo u septembru prošle godine.

Video: Da li će Vojvodstvo od Saseksa da obori sve krunisane glave Evrope?

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>