• 1

Sindikat, u znak protesta, zatvorio najveću hidroelektranu u Francuskoj

Opstrukcije sa isporukom električne energije, ocenjuje Rojters, podvlače odlučnost levičara da istraju u svojim zahtevima

  • 1

Radnici koji protestuju protiv planova vlade u Parizu za reformu penzionog sistema zatvorili su najveću hidroelektranu u Francuskoj na Grand Mezonu, saopštio je ogranak Anerži Iser, sindikata CGT, a prenosi Rojters.

Do prekida isporuke električne energije iz Grand Mezona dolazi samo dan nakon što su zaposleni u energetskom sektoru, koji protestuju protiv planova predsednika Makrona o penzionoj reformi, isključili struju pijaci hrane u Parizu.

Opstrukcije sa isporukom električne energije, ocenjuje Rojters, podvlače odlučnost levičarskih sindikata da istraju u svojim zahtevima, posle talasa štrajkova i uličnih protesta pokrenutih početkom decembra, u kojima nisu uspeli da primoraju Makrona da odustane od reforme.

Vlada kaže da će predložene promene učiniti penzioni sistem jednostavnijim i pravičnijim, dok kritičari tvrde da će one dovesti do toga da ljudi rade duže da bi ostvarili pravo na punu penziju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    Kod mas bi ih proglasili neprijateljima države, hahaha

    2
    0

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke