• 2
 ≫ 

Ko se uputi na Zlatar, nek spremi i za taksu. Ove godine drastično poskupela

 ≫ 

Od naplaćenih boravišnih taksi po novoj ceni u opštinsku kasu godišnje će se slivati četiri miliona dinara

  • 2
Zlatar

foto: RINA

Vlasnici ugostiteljskih objekata, motela, hotela, konačišta na Zlataru obavešteni su da je boravišna taksa od početka ove godine umesto dosadašnjih 50 dinara, po danu po osobi, sada 100 dinara.

Direktor Turističke organizacije Zlatar Branko Pucarević kaže da promena u ceni taksi ne menja poslovanje smeštajnih kapaciteta u okviru seoskih domaćinstava, jer, podseća, oni plaćaju porez paušalno, na godišnjem nivou, bez odvajanja cene boravišne takse.

- Od naplaćenih boravišnih taksi po novoj ceni u opštinsku kasu godišnje će se slivati četiri miliona dinara, pa će uz povećanje turističke ponude, opština Nova Varoš suzbiti sivu ekonomiju i poboljšati bilans u lokalnoj kasi - kaže Pucarević za Glas zapadne Srbije.

Planina Zlatar

Zlatar, Foto: Shutterstock

Navodi da je prošle godine na toj planini ostvareno 120.000 noćenja, dodajući da se smeštajni kapaciteti proširuju i da je samo prošle godine izgrađeno 130 novih apartmana.

- Uz pomoć Vlade Srbije upotpunjeni su sadržaji koji su obogatili našu turističku ponudu, od dečijeg igrališta, zip lajna i pešačke staze - rekao je Pucarević.

Ističe da će i ove godine u fokusu biti širenje smeštajnih kapaciteta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegro

    22. januar 2020 | 18:37

    Kakva taksa bre! Zar to ima u Srbiji? To su milogorci izmislili protiv braće Srba kad dodju na more!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>