• 27

Posle avio-linije Beograd-Priština ide se dalje: Grenel u ponedeljak o železničkom povezivanju

Biće nastavljena bliska saradnja po tim ključnim pitanjima - rekao je Vučić i napomenuo da će svakako i tu biti pitanja koja nisu laka

  • 27

Već u ponedeljak specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel organizovaće sastanak sa ekspertima za železnicu i puteve, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa američkim diplomatom, koji je danas konstatovao da se ide dalje, posle dogovora o avio liniji između dva grada.

- Biće, dakle, nastavljena bliska saradnja po tim ključnim pitanjima, koja ne idu na štetu nikome - rekao je Vučić i napomenuo da će svakako i tu biti pitanja koja nisu laka.

Kad je reč o avio-liniji Beograd - Priština, predstoje, kaže, tri ili četiri koraka, koji treba da budu simultani.

- Da se upostavi kontakt između Kfora i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, pravljenje njihovog sporazuma, zatim leks specijalis u Narodnoj skupštini i sporazum sa Lufthanzom, koji potpisuje Direktorat - objasnio je Vučić.

Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Sličan postupak će biti napravljen i za železnicu, kako bi se olakšalo građanima.

Kada se upostavi železnička linija i auto-put, to će mnogo olakšati život za, na primer, 20.000 Srba u Gračanici, kao i za veliki broj Srba u Kosovskm pomoravlju, koji će imati najbržu vezu sa Nišem i Beogradom.

Dodao je da ne krije da treba da radimo sa Albancima, ali i da to treba da radimo zbog Srba na KiM.

- Kao što smo spremni da radimo na usporavljanju veza između Vranja, Bujanovca, Preševa i mnogih drugih mesta, i u centralnoij Srbiji, gde ima dosta Albanaca. Nemamo problem sa tim - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    Srbija zeli normalizaciju odnosa sa Pristinom.

  • Deki

    Srbija će, sasvim sigurno, učiniti sve što je u njenoj moći kako bi se problem na KiM rešio u najboljem interesu našeg naroda koji tamo živi!

  • Maja

    Železničko povezuvanje bi bio samo korak bliže uspostavljanju kompromisa Beograda i Prištine, što Srbija i želi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke