• 27
 ≫ 

Posle avio-linije Beograd-Priština ide se dalje: Grenel u ponedeljak o železničkom povezivanju

 ≫ 

Biće nastavljena bliska saradnja po tim ključnim pitanjima - rekao je Vučić i napomenuo da će svakako i tu biti pitanja koja nisu laka

  • 27

Već u ponedeljak specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel organizovaće sastanak sa ekspertima za železnicu i puteve, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa američkim diplomatom, koji je danas konstatovao da se ide dalje, posle dogovora o avio liniji između dva grada.

- Biće, dakle, nastavljena bliska saradnja po tim ključnim pitanjima, koja ne idu na štetu nikome - rekao je Vučić i napomenuo da će svakako i tu biti pitanja koja nisu laka.

Kad je reč o avio-liniji Beograd - Priština, predstoje, kaže, tri ili četiri koraka, koji treba da budu simultani.

- Da se upostavi kontakt između Kfora i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, pravljenje njihovog sporazuma, zatim leks specijalis u Narodnoj skupštini i sporazum sa Lufthanzom, koji potpisuje Direktorat - objasnio je Vučić.

Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Sličan postupak će biti napravljen i za železnicu, kako bi se olakšalo građanima.

Kada se upostavi železnička linija i auto-put, to će mnogo olakšati život za, na primer, 20.000 Srba u Gračanici, kao i za veliki broj Srba u Kosovskm pomoravlju, koji će imati najbržu vezu sa Nišem i Beogradom.

Dodao je da ne krije da treba da radimo sa Albancima, ali i da to treba da radimo zbog Srba na KiM.

- Kao što smo spremni da radimo na usporavljanju veza između Vranja, Bujanovca, Preševa i mnogih drugih mesta, i u centralnoij Srbiji, gde ima dosta Albanaca. Nemamo problem sa tim - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. januar 2020 | 14:53

    Niti jedan Siptar koi ima pasos takozvane drzave Kosova ne bi trebao uci na teritoriji uze Srbije!

  • Legli

    24. januar 2020 | 12:11

    Smo na rudu, što se kaže...

  • Jokalica

    24. januar 2020 | 12:27

    Volela bih da se poprave odnosi izmedju nas i Albanaca, jer sukobima štetimo samo jedni drugima i ugrožavamo mir i stabilnost koji nam je potreban.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>