• 1
 ≫ 

Hari i Megan već u problemu: Ukrali logo koji su hteli da koriste za biznis

 ≫ 

Nije lako biti samostalan i zarađivati novac za život, a na probleme nailaze čak i bivši vojvoda i vojvotkinja od Saseksa

  • 1
Princ Hari i Megan Markl Foto: screenshot/youtube/

Ponuda vojvode i vojvotkinje od Saseksa za zaštitni znak svog  "Saseks rojal” brenda blokirana je nakon što je jedan doktor iz Australije uložio žalbu

Princ Hari i Megan Markl nadali su se da će moći da iskoriste svoje ime, koje je već poznato na drušvenim mrežama, kako bi pokrenuli svoju humanitarnu fondaciju za koju imaju dugoročne planove da prodaju sve: od olovaka do dukserica.

I dok se još uvek vode pregovori sa kraljicom oko toga kako će Megan i Hari živeti i zarađivati, par sada vodi pravnu bitku nakon što je jedan muškarac uložio žalbu na njihov zaštitni znak.

Postoji period za žalbu nakon što se određeni zaštitni znak registruje. Tada žalbu može uložiti bilo ko ko smatra da treba, što odlaže vreme početka upotrebe znaka, omogućavajući protivniku da izgradi slučaj ako je potrebno.

Period žalbe za Harija i Megan sada će biti produžen barem do 20. marta, dok je prvobitno trebalo da bude okončano do 20. februara. Žalbu je podneo Bendžamin Forčester iz Viktorije u Australiji, koji je studirao medicinu u Londonu, i navodno je radio kao doktor u istom gradu u periodu od 2011. godine do 2014. godine. Još uvek nije poznato iz kojih razloga je uložio žalbu.

Korišćenje zaštitnog znaka “Saseks rojal” omogućio bi Hariju i Megan da prodaju robu što bi pomoglo da budu finansijski nezavisni, kako planiraju. Vojvoda i vojvotkinja svoje vreme već provode u Kanadi sa sinom Arčijem Harisonom, ali su se složili da vrate 2,4 miliona funti poreskim obveznicima od čijeg je novca renovirana njihova kuća u Frogmoru.

Oni više ne koriste svoje titule, ali će i dalje biti poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, što je potvrđeno u izjavi Bakingemske palate u subotu.

Video: Da li će Vojvodstvo od Saseksa da obori sve krunisane glave Evrope?

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    25. januar 2020 | 14:23

    Igrace se malo stvarnog zivota koji ce im se ubrzo zgaditi kad ponestane novac a, I eto njih za par meseci kod bake na budzet opet.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>