• 1

Basnoslovna suma: Karta za Superboul već košta 9.000 dolara

Ulaznice za ovogodišnji Superboul koštaće pravo malo bogatstvo

  • 1

Cene ulaznica za ovogodišnji Superboul pribiližavaju se cifri od 9.000 dolara. Pri tom, one mogu da se kupe i na crnom tržištu gde su i skuplje.

Zvanična cena ulaznica za najveći spektakl u svetu sporta biće veća od prošlogodišnje, a ulaznice kod preprodavaca mogle bi da budu astronomske, pa bi regularna cena mogla da se množi sa četiri, pet ili čak šest.

Superboul

Ove godine karte će biti najskuplje u poslednjih 6 godina/Foto: Printcsreen

Prosečna cena karata od 8.904 dolara odnosi se na utakmicu San Francisco 49ers i Kansas City Chiefs 2. februara. Zapravo, ulaznice kupljene preko Tiketmaster LIV-a, zvaničnog partnera za prodaju NFL-a, najskuplje su u poslednjih šest godina.

Trenutno 21% kupaca koji kupuju karte za Superboul su iz Kanzasa, a 20% su iz Kalifornije. Najjeftinija karta koja je još uvek dostupna za kupovinu na njihovoj veb lstranici koštala je 4.644 dolara.

S druge strane, prosečna cena na crnom tržištu dostigla je minimum od 8.100 dolara, u odnosu na 2.516 dolara 2013. godine kada su 49ersi poslednji put stigli do Superboula.

Treba imati u vidu i da se svake godine 85% karata proda u poslednjih 14 dana, rekao je direktor za komunikacije SeatGeeka, Kris Liden.

- Lokacija na superboulu može imati neki uticaj. Nije uvek poželjnije gde je toplije. Minesota je na primer bila zanimljiva -

Upravo u tim poslednjim danima pre početka cene ulaznica drastično padaju. Ali to nije uvek slučaj, jer na primer, 2015. su cene dan pre utakmice porasle na 9.302 iako su se prthodnih dana prodavale za 3.271 dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>