• 0

Dok svet bruji o tome kako je hakovao Bezosa, princ kupuje Njukasl junajted

Pričalo se da klub kupuje šeik, međutim, ponude stiže iz njegovog komšiluka

  • 0
Lopta, fudbal

Foto: pixabay.com

Fond koji kontroliše saudijski princ Mohammed bin Salman u pregovorima je oko kupovine kluba Premiership Newcastle United.

Saudijski fond za javna ulaganja navodno se pridružio timu investitora na čelu s britanskim finansijerom Amandom Staveleyjem kako bi ponudio 340 miliona funti ili 445 miliona dolara za klub na severoistoku.

Ova investicija smatrala bi se jednim od načina kako da Saudijska Arabija uđe u Premijer ligu, a posle sličnih poteza drugih zalivskih država poput Ujedinjenih Arapskih Emirata koji poseduju Manchester City.

Newcastle je od 2007. godine u vlasništvu britanskog milijardera Mikea Ashelyja. Međutim, Ashleyja fanovi Newcastlea u velikoj meri vide kao odsutnog vlasnika koji je učinio malo kako bi vratio klub njegovim ambicijama.

Ashley je već nekoliko godina pokušavao da proda klub i čini se da bi to sada mmoglo da mu pođe za rukom. Prošlog leta kružile su informacije da bi klub mogao da kupi Bin Zayed Group, ali to se nije dogodilo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>