• 0

Rasprava o zakonima se nastavlja: U fokusu infrastruktura, građevinarstvo i saobraćaj

Na dnevnom redu skupštine je 20 predloga zakona i odluka

  • 0
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Skupština Srbije danas nastavlja raspravu o više predloženih zakona i odluka iz oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja. Vlada Srbije ranije je istakla da je cilj predloženih izmena u zakonodavstvu omogućavanje brže realizacije velikih infrastrukturnih projekata u okviru novog investicionog ciklusa.

Planirane su i sednice skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za prostorno planiranje, saobracćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, a u prvom satu nastavka sednice parlamenta zasedaće i Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Predmet razmatranja su amandmani koje je na predloge više zakona podnela Vlada republike Srbije, dok će odbor za prostorno planiranje razmatrati više predloga zakona u pojedinostima.

Na dnevnom redu skupštine je 20 predloga zakona i odluka: predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, predlog zakona o Registru prostornih jedinica i adresnom registru, predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu...

Poslanici će raspravljati i o predlogu zakona o izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, predlogu Zakona o hidrografskoj delatnosti, i predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>