• 0
 ≫ 

Ljudi masovno pretražuju koronavirus na Guglu: Veruju da je povezan sa jednom vrstom piva

 ≫ 

Pretrage pojmova "beer virus" (pivo virus) porasle su za 744 odsto, dok su za pojmom "beer coronavirus" (pivo koronavirus) skočile za više od 3.200

  • 0
Koronavirus lek Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Smrtonosni koronavirus koji se pojavio u kineskom gradu Vuhanu, a koji izaziva upalu pluća i bronhitis, izazvao je paniku i strah među ljudima širom sveta, a prema podacima Gugla, 21. januara bio je među prvih 5 najpretraživanijih pojmova.

U periodu od 18. do 26. januara, korisnici Interneta pretraživali su čak i pojmove "korona pivo virus" i "pivo virus", misleći da je meksičko pivo koje se zove Korona (Corona) povezano sa koronavirusom koji je dosad odneo 132 života.

Pretraga za tim pojmovima porasla je za 2.300 odsto, piše Biznis insajder.

Pretrage pojmova "beer virus" (pivo virus) porasle su za 744 posto, dok su za pojmom "beer coronavirus" (pivo koronavirus) skočile za više od 3.200 procenata. Većina takvih pretraga dolazi iz SAD-a, jednog od glavnih tržišta za pivo Korona, a ne iz Meksika, zemlje iz kojeg ovo piće originalno potiče.

CORONA KORONA PIVO Korona pivo, Foto: Pixabay

Kako navodi portal Jukatan tajms, jedino što Korona pivo i koronavirus imaju zajedničko je - ime. Virus je dobio naziv po proteinskoj strukturi virusnog omotača koja podseća na krunu. Alkoholno piće, pak, na svom pakovanju ima sliku krune uz slogan "La cerveza mas fina" (najfinije pivo).

Takođe, alkoholno piće proizvedeno je prvi put u Meksiku 1925. godine, a ljudski koronavirus identifikovan je 40 godina kasnije.

Virus Kina Nigde bez maski zbog koronavirusa, Foto: Tanjug/AP

Ipak, neverovatno je da je uopšte potrebno objašnjavati da ova dva pojma, osim naziva, nemaju ništa zajedničko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>